Στο νέο επεισόδιο της τηλεοπτικής εκπομπής Marketing in Practice που μεταδίδεται από το ONE Channel, ο σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας με καλεσμένη του στο studio τη σύμβουλο ψυχικής υγείας – ψυχοθεραπεύτρια Έττυ Βαρούχ, συζητούν για το πώς το στρες μας επηρεάζει επαγγελματικά και πως μπορούμε να το διαχειριστούμε εποικοδομητικά.

Στην εκπομπή συζητήθηκε τι ορίζουμε ως στρες και τι συμπτώματα έχει. Εξετάστηκαν οι κύριοι παράγοντες που προκαλούν στρες στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, όπως οι οικονομικές πιέσεις, η διαχείριση χρόνου, ο ανταγωνισμός και η αβεβαιότητα στην αγορά. Αναλύθηκε πώς το στρες μπορεί να επηρεάσει την απόδοση και την παραγωγικότητα ενός επιχειρηματία, καθώς και ποιες είναι οι πιο κοινές ψυχολογικές αντιδράσεις στο επαγγελματικό στρες. Επισημάνθηκαν τα πρώτα σημάδια ότι το στρες έχει αρχίσει να επηρεάζει αρνητικά την υγεία ενός επιχειρηματία και διερευνήθηκε αν υπάρχει περίπτωση να έχουμε στρες και να μην το καταλαβαίνουμε. 

Παρουσιάστηκαν τεχνικές χαλάρωσης που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι επιχειρηματίες για να μειώσουν το στρες, ο ρόλος της σωματικής άσκησης στη διαχείριση του στρες, και πώς μπορούν οι επιχειρηματίες να διαχειριστούν το στρες που προκαλείται από οικονομικές πιέσεις. Συζητήθηκε πώς η καλή οργάνωση και η διαχείριση του χρόνου μπορούν να μειώσουν το επαγγελματικό στρες, ο ρόλος της υποστήριξης από φίλους, οικογένεια και συναδέλφους στη διαχείριση του στρες, πώς μπορούν οι επιχειρηματίες να βελτιώσουν την ψυχική τους ανθεκτικότητα για να αντιμετωπίζουν καλύτερα τις πιέσεις, και ποια είναι η σημασία της διακοπής και της απόστασης από την εργασία για τη διαχείριση του στρες.

Τέλος ο σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας παρουσίασε tips οργάνωσης & διαχείρισης χρόνου.

Η εκπομπή “Marketing in Practice and more”, παραγωγή του ONE Channel που μετρά πάνω από 220 επεισόδια και μεταδίδεται από 2014 (αρχικά στο SBC TV και στη συνέχεια στο Attica TV), ασχολείται με την επιχειρηματικότητα και με τον κλάδο του μάρκετινγκ. Αντικείμενό της αποτελεί η παρουσίαση  επιχειρηματικών εννοιών, παραδειγμάτων και προτάσεων ώστε να καταστήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις  ανταγωνιστικές στο ελληνικό αλλά και στο διεθνές γίγνεσθαι.  Στο «Marketing in Practice and more» παρουσιάζονται οι βασικές επιχειρηματικές αρχές, τα  εργαλεία και οι τεχνικές μάρκετινγκ που θα βοηθήσουν τη μικρομεσαία επιχείρηση να αναπτυχθεί μέσα από τα μάτια των ίδιων των επιχειρηματιών και των ανθρώπων της αγοράς. Χρηστικές συμβουλές, προτάσεις και απόψεις στη μικρή οθόνη, με αισιόδοξη προσέγγιση, τάση ανάπτυξης και κόντρα στις καθημερινές αρνητικές ειδήσεις.  Η εκπομπή επιμελείται και παρουσιάζεται τις 9 τελευταίες τηλεοπτικές σεζόν από τον πιστοποιημένο σύμβουλο μάρκετινγκ Θέμη Σαρανταένα, που εξειδικεύεται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (www.marketingconsultant.gr) με χορηγούς επικοινωνίας τα: Athens Voice, epixeiro.gr, startup.gr  & franchise.gr.

  

Η εκπομπή μεταδίδεται στην τηλεόραση από το ΟΝΕ Channel μέσω Digea, LiveStreaming, Cosmote TV και ΕΟΝ TV κάθε Σάββατο & Κυριακή στις 12.30. Αναμεταδίδεται από τους περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς: Αλήθεια TV (Λέσβος, Λήμνος, Χίος και Ψαρά) Παρασκευή στις 19.30, στις 23.30 & το Σάββατο στις 15.30, DION TV (Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία και Χαλκιδική) κάθε Κυριακή στις 19:00, SYROS TV (Νησιά Κεντρικού Αιγαίου) κάθε Σάββατο στις 21.30, Αιγαίo TV (Δωδεκάνησα & Σάμος) κάθε Σάββατο στις 18.00, Ionian TV (Αργολίδα, Αρκαδία, Κορινθία, Λακωνία, Μεσσηνία, Αχαΐα, Ηλεία, νότια παράλια Στερεάς Ελλάδας και Ζάκυνθος) κάθε Παρασκευή στις 17.00 & κάθε Δευτέρα στις 13.30, Αχελώος TV (Αιτωλοακαρνανία, Άρτα, Θεσπρωτία, Ιωάννινα, Πρέβεζα και νησιά του Ιονίου) κάθε Δευτέρα στις 23.00 και κάθε Τετάρτη στις 19.20, West Channel (Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα) κάθε Παρασκευή στις 21:00 και κάθε Κυριακή στις 14:00, New Greek TV (Αμερική & Καναδάς) κάθε Σάββατο 17.30 (τοπική ώρα), ΤΡΤ (Θεσσαλία) κάθε Σάββατο στις 14.00 & κάθε Κυριακή στις 12:00 και  ALFA (Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκη) κάθε Σάββατο στις  14.00 & κάθε Κυριακή στις 12:00.

Το συγκεκριμένο επεισόδιο Νο 224 «Διαχείριση Στρες και Επαγγελματική Επιτυχία» μπορείτε να το δείτε εδώ:  https://marketingconsultant.gr/diacheirisi-stres-kai-epangelmatiki-epitychia/