Το επόμενο επεισόδιο στο σήριαλ του δικαστικού αγώνα που κρατά …δεκαετίες, αναζητεί η διοίκηση της ΚΕΚΡΟΨ σε ό,τι αφορά το μεγάλο έπαθλο, τα 300 στρέμματα του Ψυχικού.

Η εταιρεία αναμένει την καθαρογραφή προκειμένου να καθορίσει τις επόμενες κινήσεις  σε συνέχεια της απόφασης, αρνητικής για την εταιρεία, με την οποία ο Άρειος Πάγος φαίνεται ότι κάνει δεκτό το αίτημα του Ελληνικού Δημοσίου για την αναίρεση προηγούμενης απόφασης του Εφετείου, το 2019.

  • Τότε το Εφετείο, δυνάμει της απόφασης 3039/2019, αναγνώρισε το δικαίωμα κυριότητας της εταιρείας επί της επίδικης έκτασης 300 περίπου στρεμμάτων στην περιοχή του Παλαιού Ψυχικού (γνωστή ως περιοχή «Λατομείου»).

Πρόκειται για μία υπόθεση με ιστορία δεκαετιών, πίσω στο 1988 όταν το Ελληνικό Δημόσιο με την αγωγή που είχε ασκήσει ζητούσε να αναγνωρισθεί η κυριότητά του στην εν λόγω επίδικη έκταση, ισχυριζόμενο ότι η εταιρεία την κατέχει αυθαίρετα από το έτος 1980. 

H εταιρεία, με αφορμή σχετικό ερώτημα από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, αναφέρει: 

Η Εταιρεία με την επωνυμία “ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΑΙ – ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑΙ – ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑΙ & ΛΑΤΟΜΙΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Ο ΚΕΚΡΟΨ Α.Ε.”, εφεξής η Εταιρεία, σε συνέχεια προηγούμενων Ανακοινώσεών της, αναφορικά με την διεκδικούμενη από το Ελληνικό Δημόσιο έκταση 300 περίπου στρεμμάτων στην περιοχή του Παλαιού Ψυχικού (γνωστή ως περιοχή “Λατομείου”), γνωστοποιεί ότι, κατόπιν επικοινωνίας με  τη Γραμματεία του Αρείου Πάγου, ενημερώθηκε ότι δημοσιεύθηκε  σήμερα, 15 Απριλίου 2021 η υπ’ αριθ. 502/2021 απόφαση του Αρείου Πάγου, δυνάμει της οποίας αναιρείται μεν η  με αριθμό 3039/2019 τελεσίδικη απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών (2ο  Τμήμα Δημόσιο), αλλά η υπόθεση θα  εκδικασθεί κατ’ ουσία στον Αρειο Πάγο, ενώ απορρίφθηκαν οι πρόσθετες παρεμβάσεις. Η Εταιρεία αφού λάβει γνώση  του κειμένου της απόφασης θα  ενημερώσει το επενδυτικό κοινό  άμεσα για οτιδήποτε νεότερο.

Επισημαίνεται ότι η παρούσα ανακοίνωση δημοσιοποιείται κατόπιν του υπ. αριθμ. 880/15/04/2021 ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για την επιβεβαίωση σχετικών δημοσιευμάτων του ηλεκτρονικού τύπου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here