Οταν σε μία εισηγμένη, με περιορισμένο αριθμό μετοχών και μέση ημερήσια εμπορευσιμότητα μερικών δεκάδων τεμαχίων πραγματοποιείται στην διάρκεια μίας και μόνης συνεδρίασης τζίρος έτους, τότε εύλογα ενεργοποιούνται τα αντανακλαστικά της αγοράς.

Οι 263 χιλιάδες μετοχές που άλλαξαν χέρια χθες και μάλιστα σε άνοδο της τιμής κατά 14,47% στα 1,74 ευρώ είναι για τα δεδομένα της εβρίτικης γαλακτοβιομηχανίας πρωτόγνωρο μέγεθος.

 


Συνολικά 13.673.200 ο αριθμός των εισηγμένων μετοχών, σε διαπραγμάτευση στο ΧΑ, στα 23,791 εκατ. η χρηματιστηριακή αξία και με τα μέλη της οικογένειας Παπαζηλάκη να ελέγχουν το πλειοψηφικό ποσοστό.

Από τα small caps που δεν έχουν “τρέξει”, παραμένει κάτω από το monitoring των αναλυτών παρά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που θα δικαιολογούσε μια άλλη αποτίμηση.

Θα περιοριστούμε στα εξής:


εξορθολογισμός του μείγματος των πωλήσεων τόσο στο επώνυμο κομμάτι και την ιδιωτική ετικέτα, όπου η Εβροφάρμα χορηγεί προϊόντα της στα Lidl, στον Μασούτη και στον ΑΒ Βασιλόπουλο, όσο και στις εξαγωγές.
ολοκλήρωση του επενδυτικού προγράμματος αξίας άνω των 5 εκατ. ευρώ όπου έφερε αύξηση στην παραγωγική δυναμικότητα  και σημαντική μείωση στο κόστος παραγωγής, και
–  αύξηση του μεριδίου στην αγορά γάλακτος και των προϊόντων του με τους δύο πρώτους μήνες του 2024 να εμφανίζουν μάλιστα και νέα άνοδο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ