Συνέντευξη του κ. Ντένη Πλέσσα, αντιπροέδρου της αμερικανικής Lockheed Martin για Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αφρική στη Voria, επιβεβαιώνει εκ νέου το ελληνικό ενδιαφέρον για τα αμερικανικά μαχητικά F-35, μετά από τη – φαινομενική προς το παρόν – κατάρρευση της συμφωνίας ΗΠΑ-Τουρκίας.

Οι εξελίξεις σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο καθιστούν επιτακτική την ανάγκη εξοπλισμού των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ το γεωπολιτικό «στρίμωγμα» που υφίσταται η Τουρκία αποτελεί σίγουρα κέρδος χρόνου για την Αθήνα και ανοίγει πολλές «πόρτες» για συμφωνίες στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας.

Η ειρήνη και η ασφάλεια είναι καθοριστικοί παράγοντες για την επιβίωση μιας χώρας και την ανάπτυξη της οικονομίας της και ως εκ τούτου η Ελλάδα, που έχει στα ανατολικά της σύνορα ένα γείτονα με τη νοοτροπία της Τουρκίας είναι υποχρεωμένη να εξοπλίζεται διαρκώς.

Τελευταίο μεγάλο πρόγραμμα για τις Ένοπλες Δυνάμεις είναι η αναβάθμιση των μαχητικών αεροσκαφών F–16, ενώ λόγω της έντασης ανάμεσα σε Άγκυρα και Ουάσινγκτον επανέρχεται στο προσκήνιο η πιθανότητα να προμηθευτεί η Ελλάδα τα αμερικανικά μαχητικά 5ης γενιάς F-35.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here