Στη γωνία της Πειραιώς με την Εμμανουηλίδη και πίσω με την οδό Μουράτη, στο Νέο Φάληρο, στέκει “αγέρωχα” το παλιό εργοστάσιο της ΗΒΗ, ένα κτήριο μοναδικής ομορφιάς που έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο.

Το παλιό εργοστάσιο, παραμένει επί καιρώ αναξιοποίητο, παρόλο που οι γνώστες της αγοράς κάνουν λόγο για ακίνητο-φιλέτο.

Κατά καιρούς καταρτίστηκαν πολλά πλάνα για την αξιοποίησή του, τα οποία ωστόσο παρέμειναν στα χαρτιά λόγω των καθορισμένων χρήσεων.

Πλέον, κάτι αλλάζει στην περιοχή, καθώς  η τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου του δήμου Πειραιά στο Ν. Φάληρο αφορά την αλλαγή χρήσεων για το ακίνητο αλλά και το διατηρητέο κτίσμα. Ως αποτέλεσμα φαίνεται ότι ανοίγει ο δρόμος για την εκμετάλλευσή του, καθώς “ανοίγουν” οι χρήσεις διοίκησης, γραφείων, εστίασης, αναψυχής, τουριστικών καταλυμάτων, χώρων συνάθροισης κοινού, πολιτιστικών εγκαταστάσεων και κατοικίας.

Παρόλο που προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για συγκεκριμένο επενδυτή ή επένδυση το ενδιαφέρον την αγοράς φέρεται να είναι έντονο και δεν αποκλείεται σύντομα να υπάρξουν εξελίξεις…

Ο ίδιος ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιος για θέματα Χωροταξίας και Πολεοδομίας, Νίκος Ταγαράς ενημέρωσε εξάλλου, ότι προβλέπεται η χωροθέτηση  νέου κτιρίου σε απόσταση τουλάχιστον 10 μέτρων από το υφιστάμενο διατηρητέο συγκρότημα.

Η οδός Πειραιώς, ως αναπτυξιακός άξονας μητροπολιτικής ακτινοβολίας, προσφέρεται για πολιτιστικές λειτουργίες και δραστηριότητες αναψυχής, ενώ ο Πειραιάς ως μητροπολιτικό κέντρο, έχει στόχο – μεταξύ άλλων –  την ανάπτυξη χρήσεων τουρισμού, την τόνωση δραστηριοτήτων του τριτογενή τομέα, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας καθώς και την χωροθέτηση ξενοδοχείων και τουριστικών υποδομών, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη πολιτιστικού και θεματικού τουρισμού, είπε ο υφυπουργός.

Αποδέκτες των δηλώσεών του ήταν οι εν  δυνάμει επενδυτές…

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here