Σε νέα έρευνα για την ασφάλεια των διατραπεζικών συναλλαγών υποχρεώνεται τώρα η ΕΚΤ καθώς κατέρρευσε το σύστημα Target που διαχειρίζεται συναλλαγές τρισεκατομμυρίων ευρώ, αφού συνδέει τράπεζες και Κεντρικές τράπεζες μεταξύ τους, υποχρεώνοντας την ΕΚΤ να ξεκινήσει νέα έρευνα.

Αρκετές εμπορικές και κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης αντιμετώπισαν πρόβλημα από μια νέα δυσλειτουργία στο σύστημα πληρωμών της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αργά τη Δευτέρα, καθώς έχασαν πρόσβαση στους online λογαριασμούς τους στις κρίσιμες ώρες πριν από το κλείσιμο των δραστηριοτήτων.

Το σύστημα Target, το οποίο συνδέει τράπεζες και Κεντρικές τράπεζες ανά την ευρωζώνη και διαχειρίζεται πληρωμές αξίας σχεδόν 2 τρις ευρώ ημερησίως, κατέρρευσε χθες, αναγκάζοντας την ΕΚΤ να ξεκινήσει ανεξάρτητη επανεξέταση.

Στο περιστατικό της Δευτέρας, «ένας σημαντικός αριθμός συμμετεχόντων», όπως τράπεζες, κεντρικές τράπεζες και εταιρείες υποδομών, έχασαν την πρόσβαση στην πλατφόρμα που τις επιτρέπει να παρακολουθούν τις συναλλαγές τους και τα υπόλοιπα στους λογαριασμούς τους με την Target, δήλωσε εκπρόσωπος στο Reuters.

Αυτό σήμανε ότι έπρεπε να στηριχθούν στην τήρηση των δικών τους βιβλίων για να ξέρουν πόσα λεφτά είχαν καταθέσει στην κεντρική τράπεζα, και να βλέπουν τις εισερχόμενες και εξερχόμενες πληρωμές.

«Δεν είναι τεχνικά δυνατόν να πούμε πόσοι χρήστες επηρεάστηκαν. Είναι προφανώς μεγάλος αριθμός συμμετεχόντων», ανέφερε εκπρόσωπος. «Οι συμμετέχοντες συνήθως δεν εξαρτώνται από το Target για να ελέγξουν τα υπόλοιπα τους στο Target και έχουν τα δικά τους εσωτερικά λογιστικά μέσα», πρόσθεσε.

Το περιστατικό επηρέασε το Information and Control Module της Target, ωστόσο πληρωμές μπορούσαν ακόμη να εκτελεστούν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here