Το 5o Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης #ocin24 με τίτλο: «Μετάβαση στο νέο θεσμικό περιβάλλον της Επαγγελματικής Ασφάλισης: Προκλήσεις και Προοπτικές» αποσκοπεί στην καταγραφή και αποκωδικοποίηση των τελευταίων εξελίξεων που έλαβαν χώρα το προηγούμενο έτος σε εγχώριο και ευρωπαϊκό επίπεδο στον θεσμό της επαγγελματικής ασφάλισης αλλά και του εγχώριου συνταξιοδοτικού-ασφαλιστικού συστήματος γενικότερα.

Το 5ο Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης (#ocin24) διοργανώνουν η Ελληνική Ένωση Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α.) και η ethosEVENTS, εταιρεία του ομίλου ethosGROUP, σε συνεργασία με το οικονομικό και επιχειρηματικό portal banks.com.gr, το ασφαλιστικό περιοδικό Insurance World και το portal insuranceworld.gr.

Θεσμικό χαιρετισμό απηύθυνε η Κατερίνα Δασκαλάκη, Εκπρόσωπος Προέδρου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), Διευθύντρια Τομέα Εργασιακών Σχέσεων, ΣΕΒ.

Μεταξύ άλλων είπε: “Ο ΣΕΒ διαχρονικά υποστηρίζει και τους τρεις πυλώνες ασφάλισης και την πολιτική διαχείρισης δημογραφικού – συνταξιοδοτικού. Έγιναν σημαντικά βήματα με τον νόμο 5078”. 

Παράλληλα έκανε αναφορά σε προγενέστερη μελέτη του ΟΟΣΑ, τονίζοντας ότι είναι αναγκαίο οι επενδύσεις να κατευθύνονται μέσω των επαγγελματικών Ταμείων. Επικαλέστηκε και την μελέτη του ΙΟΒΕ για τον πρώτο πυλώνα ασφάλισης. 

“Αναμφίβολα τα προηγούμενα έτη η διείσδυση των ΤΕΑ επηρεάστηκε από την πρόσφατη δημοσιονομική κρίση και δεν υπήρχε δημοσιονομικό περιθώριο για αποταμιευτικές κινήσεις. Αποτολεί τροχοπέδη η δομή της ελληνικής οικονομίας, η υψηλή φορολογία συρρικνώνει το εισόδημα των εργαζομένων, καθώς η Ελλάδα βρίσκεται στην 19η υψηλότερη θέση στην υποχρεωτική καταβολή εισφορών των εργαζομένων. Πρέπει να δίδονται κίνητρα σε εργοδότες που θα επιτρέπουν την ενίσχυση των πυλώνων ασφάλισης και την ανάπτυξη της κεφαλαιαγοράς. Απαραίτητη η συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση. Κρίνεται ουσιαστική η λειτουργία του δεύτερου και τρίτου πυλώνα ασφάλισης”.

©Θεόδωρος Αναγνωστόπουλος/PHOTOPRESS Θ&Α Αναγνωστόπουλοι

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ