Η χρηματοδότηση της οικονομίας για την μετά Covid-19 εποχή θα είναι το βασικό θέμα της σημερινής τηλεδιάσκεψης του πρωθυπουργού, μεσημέρι στις 13.30,  με τις διοικήσεις των εμπορικών τραπεζών αλλά και της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας.
  • Στην συζήτηση θα συμμετάσχουν οι Υπουργοί Oικονομικών (Χρήστος Σταϊκούρας), Ανάπτυξης (Άδωνις Γεωργιάδης). Από πλευράς τραπεζικού συστήματος εκτός από τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος συμμετέχουν η Αθηνά Χατζηπέτρου της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας και οι CEO  των τραπεζών Alpha Bank (Βασίλης Ψάλτης), Attica Bank (Θεόδωρος Πανταλάκης), Εθνικής Τράπεζας (Παύλος Μυλωνάς), Eurobank (Φωκίων Καραβίας) και Τράπεζας Πειραιώς (Χρήστος Μεγάλου).

Στην τηλεδιάσκεψη θα αποτιμηθούν τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων για την αναχαίτιση της αύξησης της ανεργίας και η χρηματοδότηση της οικονομίας στη μετά Covid-19 εποχή.

Στη συζήτηση θα αναζητηθούν ποιοι κλάδοι εκτός των υπηρεσιών θα πρέπει να υποστηριχθούν για να βοηθήσουν την ανάπτυξη της χώρας.

  • Στρατηγικός σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι ο αναπροσανατολισμός των χρηματοδοτήσεων σε τομείς που θα ανακατανέμουν το βάρος της ανάπτυξης πέραν του κλάδου των υπηρεσιών έτσι ώστε να στηριχθεί η απασχόληση.

«Παρόντες» στην τηλεδιάσκεψη θα είναι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Τσακίρης.

  • Κεντρικός στόχος της συνάντησης είναι η πλήρης αξιοποίηση των κοινοτικών εργαλείων για την άμεση παροχή ρευστότητας ενόψει και της ενεργοποίησης του Ταμείου Εγγυοδοσίας, το οποίο θα αποτελέσει βασικό μοχλό των κυβερνητικών παρεμβάσεων για τη χορήγηση δανείων με κρατική εγγύηση και αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία έως τα τέλη Μαίου.

Την ερχόμενη Παρασκευή αναμένεται η επόμενη αξιολόγηση την ελληνικής οικονομίας από τον Οίκο Moody’s. Η Moody’s αναμένεται να ακολουθήσει την πορεία της DBRS και της S&P, οι οποίες προχώρησαν σε υποβάθμιση του outlook της ελληνικής οικονομίας σε «σταθερό» από «θετικό».

Άλλωστε, ο οίκος αξιολόγησης έχει, ήδη, υποβαθμίσει το outlook των ελληνικών τραπεζών εξαιτίας των επιπτώσεων της κρίσης σε «σταθερό» από «θετικό» μέσα στον Απρίλιο.

Η Moody’s στην τότε αξιολόγησή της είχε τονίσει πως περιμένει ότι η οικονομία θα συρρικνωθεί φέτος, πριν επιστρέψει στην ανάπτυξη το 2021.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here