Με το…δεξί θα ξεκινήσει το 2023 για τον κατασκευαστικό κλάδο, καθώς μόνο μέσα στον Ιανουάριο θα “τρέξουν” διαγωνισμοί για έργα ο προϋπολογισμός των οποίων ξεπερνά το 1,6 δισ. Ευρώ.
Η αναφορά περιορίζεται στον πρώτο μήνα του νέου έτους καθότι αφορά σε “ώριμα” προγράμματα που θα ξεκινήσουν άσχετα με τις πολιτικές ή όποιες άλλες εξελίξεις.
Η αρχή γίνεται στις 9 Ιανουαρίου με τις προσφορές για το Vouliagmenis Mall Complex-ύψους 350 εκατ € με την Lamda Development να επιδιώκει την συνεργασία με τα “δίδυμα” των Intrakat- Bouygues και AVAX-Rizzani.
  • Ακολουθεί στις 12 του μηνός ο διαγωνισμός (ΣΔΙΤ) για το έργο ανέγερσης του κτηρίου της Εισαγγελίας Αθηνών, ύψους 200 εκατ. plus, ενώ για την ίδια μέρα- εκτός απροόπτου- λήγει η προθεσμία για την υποβολή προσφορών που αφορούν το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό, ύψους 125 εκατ.€
  • Και έπεται συνέχεια, με το πρώτο μεγάλο ΣΔΙΤ -εκτιμώμενης αξίας 295 εκατ.€– για την λειτουργία-συντήρηση του Μετρό Θεσσαλονίκης, με τους 4 διαγωνισμούς για την κατασκευή ισάριθμων φραγμάτων-ύψους 380 εκατ.€– ενώ ακολουθούν διαγωνισμοί (μεσαίου μεγέθους) για δικαστικά μέγαρα, προαστιακό Δυτ. Αττικής και άλλα μικρότερα.