Γράφει η «ξενοδόχος»

 

  • «Η κατασκευαστική αγορά είναι αυτή την στιγμή υπό πίεση, το γνωρίζουμε γι’ αυτό και προχωράμε γρήγορα με τους διαγωνισμούς», δήλωσε χθές  στην παρουσίαση του “The Ellinikon Experience Centre” το Κέντρο Επισκεπτών του Ελληνικού ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου σε σχέση με τα έργα ανάπλασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού.

Σε αυτή τη φάση, έχει ήδη μπεί ο ανάδοχος για τις υποδομές και αρχίζουν τα έργα για τα πρώτα 200 μέτρα της βύθισης της Ποσειδώνος, ενώ τον Οκτώβριο θα ξεκινήσουν τα έργα των θεμελιώσεων για τον Πύργο Κατοικιών κι εν συνεχεία, μετά από νέα διαγωνιστική διαδικασία η ανέγερση του Πύργου.

Ως προς το θέμα του αυξημένου κόστους κατασκευής ο κ. Αθανασίου ανέφερε ότι

  • «αν τα κόστη ξεφύγουν υπερβολικά θα βρούμε από κοινού λύσεις με τους αναδόχους, οι οποίοι με βάση τις προσφορές τους αναλαμβάνουν εκείνοι το ρίσκο. Το σίγουρο είναι ότι αν το πρόβλημα της αύξησης του κόστους επιμείνει είμαστε εδώ να βρούμε από κοινού λύσεις και δεν είμαστε σε καμία περίπτωση υπέρ των νομικών οδών».

Πέραν της αύξησης του κόστους, ζήτημα για την αγορά προκύπτει και από την έλλειψη προσωπικού αλλά και τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα σε σχέση με τις προμήθειες των υλικών.

 

Χρηματοδοτικά πάντως το έργο είναι καλυμμένο, σύμφωνα με τον CEO του ομίλου έχοντας εξασφαλίσει ήδη

  • «1 δισ. ευρώ κεφάλαια από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και το ομόλογο, όπως και περίπου 1,1 δισ. ευρώ μέσω τραπεζικού δανεισμού, ενώ μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 2023 θα έχουμε επιπλέον 300 εκατ. ευρώ από τις προπωλήσεις των κατοικιών. Το αν θα προχωρήσουμε σε νέα ομολογιακή έκδοση φέτος ή το 2023 θα εξαρτηθεί από τις γενικότερες συνθήκες στις αγορές, δεδομένου ότι θέλουμε να αξιοποιούμε το βέλτιστο όσον αφορά τη διαχείριση των κεφαλαίων για το project».

Ως προς το Κέντρο Επισκεπτών, το The Ellinikon Experience Centre είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο στο είδος του:

Μέσα από φυσικά και τεχνολογικά εκθέματα και ψηφιακές δράσεις, οι επισκέπτες του Κέντρου

  • «μπορούν να ανακαλύψουν σε βάθος το μεγάλο έργο της ανάπλασης του Ελληνικού και να ταξιδέψουν σήμερα στο μέλλον, σε μια βιώσιμη, έξυπνη και καινοτόμο πόλη».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here