Τους 339 αριστούχους αποφοίτους λυκείων των νομών Αττικής, Εύβοιας, Βοιωτίας και Φωκίδας, βράβευσε η Eurobank στην Αθήνα, στο πλαίσιο του προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» που αποτελεί το μακροβιότερο πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης του ομίλου Eurobank. Από το 2003 που ξεκίνησε το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» με την υποστήριξη του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, η Eurobank έχει βραβεύσει συνολικά 17.725 αριστούχους μαθητές από όλη την Ελλάδα, ενώ μαζί με τους 859 που βραβεύονται φέτος, ο αριθμός ανέρχεται σε 18.584.

Σύμφωνα με την τράπεζα, κύριος σκοπός του προγράμματος, είναι «η επιβράβευση της προσπάθειας των νέων για την κατάκτηση της γνώσης και η αναγνώριση των ικανών και των άξιων, που αποτελούν προοπτική και εγγύηση για το μέλλον».

Απευθυνόμενος στις μαθήτριες και τους μαθητές που αρίστευσαν και βραβεύθηκαν, ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Φωκίων Καραβίας είπε μεταξύ άλλων: «Δεκαεφτά χρόνια είναι μεγάλο διάστημα. Δεν υπάρχουν πολλές ανάλογες πρωτοβουλίες, όπως το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», που να καταφέρνουν να πλησιάζουν στην ενηλικίωση. Σήμερα κάνουμε τα πρώτα σταθερά βήματα όχι μόνο για να αφήσουμε πίσω μας οριστικά την κρίση, (αυτό πιστεύουμε πως έχει ήδη συντελεστεί) αλλά για να ανακτήσουμε το ταχύτερο δυνατόν το χαμένο έδαφος. Δεν είναι μια εύκολη προσπάθεια, γιατί η υποχώρηση ήταν μεγάλη, αλλά η Ελλάδα έχει τις δυνάμεις, κυρίως έχει τους ανθρώπους για να στηρίξουν την ανάκαμψη».

Απευθυνόμενος δε, προς τους αριστούχους, πρόσθεσε: «Είναι μια ευνοϊκή συγκυρία ότι ξεκινάτε την ακαδημαϊκή σας πορεία σε αυτή τη χρονική στιγμή, μια στιγμή προοπτικής για τη χώρα μας και τους νέους της. Συγχρόνως όμως πρέπει να δημιουργήσουμε τις ευκαιρίες, τις δυνατότητες, τις προοπτικές ώστε οι χιλιάδες νέοι, συνομήλικοί σας, που εγκατέλειψαν τη χώρα τα προηγούμενα χρόνια, να μπορούν, αν το αποφασίσουν, να επιστρέψουν. Η Eurobank δεσμεύεται ότι θα εργαστεί με όλες τις δυνάμεις της σε αυτή την κατεύθυνση δημιουργίας προοπτικών, δηλαδή πρώτα από όλα για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας υψηλών προδιαγραφών  στην οικονομία μας – για εσάς και για όλους τους νέους της χώρας μας. Από την πλευρά μας, έτσι βλέπουμε τη δική μας ευθύνη και συμβολή».

Μεταξύ των βραβευθέντων ήταν και 20 αριστούχοι που αποφοίτησαν από σχολεία των νομών Δωδεκανήσου, Κυκλάδων, Λέσβου, Σάμου και Χίου και φοιτούν σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Αθήνας.

Ομιλία πραγματοποίησε η βραβευθείσα του προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» το 2008, Αναστασία Θεοδόση Κοντού. Απευθυνόμενη στα παιδιά, ανέφερε ότι η σημερινή πρωτοβουλία στηρίζει τα νέα παιδιά δείχνοντάς τους ότι αναγνωρίζει και επιβραβεύει τους κόπους και τις θυσίες τους. Κυρίως όμως, η πρωτοβουλία αυτή φανερώνει κάτι περισσότερο, κι αν θέλετε πιο ουσιαστικό: την αξία των σπουδών, της σκληρής δουλειάς και της επιμονής που πρέπει να έχει κάθε άνθρωπος ο οποίος αναγνωρίζει την προσωπική του επιτυχία, ως ένα βήμα που συμβάλλει στην ανάπτυξη της κοινωνίας στην οποία ζει, πρόσθεσε.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, πέραν των αριστούχων μαθητών και μαθητριών, βραβεύθηκαν και τα δεκατέσσερα Λύκεια απ’ όπου αποφοίτησε ο αριστούχος μαθητής με τον μεγαλύτερο αριθμό μορίων πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σε κάθε νομό, σε ένδειξη αναγνώρισης της συμβολής του κάθε σχολείου στη διάκριση αυτών των μαθητών αλλά και συνολικά στη μαθησιακή διαδικασία. Τα βραβεία των λυκείων απένειμαν, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Eurobank, Γιώργος Ζανιάς και οι αναπληρωτές διευθύνοντες σύμβουλοι της Eurobank κ.κ. Κωνσταντίνος Βασιλείου, Σταύρος Ιωάννου και Θεόδωρος Καλαντώνης. Την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών εκπροσώπησε ο αιδεσιμολογιώτατος πρωτοπρεσβύτερος, π. Δημήτριος Νίκου. Το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων εκπροσώπησε η γενική γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, Αναστασία Γκίκα. Χαιρετισμό απηύθυναν οι χάλκινοι Ολυμπιονίκες ιστιοπλοΐας  Παναγιώτης Μάντης και  Παύλος Καγιαλής, χρυσός χορηγός των οποίων είναι η Eurobank.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ