Η παραίτηση της Χριστίνας Παπακωνσταντίνου από την προεδρία της PQH, για τη θέση της  υποδιοικήτριας στην ΤτΕ επέφερε αλλαγές στην διοικητική ομάδα του Ενιαίου Ειδικού Εκκαθαριστή για όλα τα πιστωτικά και χρηματοδοτικά ιδρύματα υπό ειδική εκκαθάριση στην Ελλάδα.

Αποτέλεσμα αυτής της μετακίνησης ήταν να αναλάβει Πρόεδρος της PQH ο μέχρι τότε CEO ο κ. Ξάνθος Βράχας, και η κα Σουσάρη να αναβαθμίζεται με καθήκοντα Διευθύνουσας Συμβούλου.

Η Τάνια Σουσάρη, με μακρά εμπειρία στον τραπεζικό κλάδο, προέρχεται από την Eurobank και την Onomis Mediation, εταιρεία που παρέχει υπηρεσίες τραπεζικής διαμεσολάβησης. Ήταν μέλος της διοικητικής ομάδας της PQH από το 2018, ανέλαβε καθήκοντα CEO στις αρχές του έτους, μετά την καραμπόλα.

Το δύσκολο έργο της εταιρείας συνεχίζεται κανονικά και απαρέγκλιτα. Από το 2016 που ιδρύθηκε και αδειοδοτήθηκε η PQH ανέλαβε την εκκαθάριση συνολικά 18 «κακών τραπεζών» τραπεζών, μεταξύ των οποίων η Αγροτική, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο κτλ.

Ο ο κ. Ξάνθος Βράχας γεννήθηκε το 1979. Είναι κάτοχος MBA από το Harvard Business School και BSc από το Πανεπιστήμιο Georgetown. Επίσης, είναι εγκεκριμένος Λογιστής (CPA). Ήταν Οικονομικός Διευθυντής (Chief Financial Officer) και Διευθυντής Επενδύσεων (Chief Investment Officer) του ασφαλιστικού ομίλου Universal Life.

Υπηρέτησε ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου την περίοδο 2013-2014. Εργάστηκε στο τμήμα επενδυτικής τραπεζικής (Corporate Finance & restructuring team) στην Merrill Lynch στο Λονδίνο. Προηγουμένως, ήταν ελεγκτής στην εταιρεία Deloitte & Touche στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η κα. Τάνια (Φωτεινή) Σουσάρη γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών Διοίκησης Επιχειρήσεων (Professional Diploma in Management) στο Open University of England (1992), και κάτοχος του τίτλου σπουδών Leadership Development του γαλλικού πανεπιστημίου INSEAD – The Business School for the World (2008).

Από το 1985 έως το 1992 εργάστηκε στην Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, ως μόνιμος διοικητικός υπάλληλος, από όπου αποχώρησε προκειμένου να δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά στην Ελλάδα.

Για 21 χρόνια (1993-2013) εργάστηκε στον ελληνικό τραπεζικό κλάδο, ως υψηλόβαθμο στέλεχος σε θέσεις ευθύνης της λιανικής τραπεζικής. Η εξειδίκευσή της αφορά, αφενός, στην πιστοληπτική ανάλυση και χορήγηση δανείων σε ιδιώτες και, αφετέρου, στη διαχείριση ληξιπρόθεσμων χαρτοφυλακίων, ως συνέπεια και της οικονομικής κρίσης που έπληξε την Ελλάδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here