Σε νέα ιστορικά η Coca Cola, με αποτίμηση κοντά στα 13 δισ. δηλαδή πλησιάζοντας την …Deutsche Bank (στα 13,4 δισ.€ )
Σε εύθετο χρόνο (στις 23 Μαίου ) είχαμε αναφέρει πως Coca Cola/HBC είναι ποτό μόνο για μεγάλα παιδιά.
Με αφορμή την…βουτιά που είχε κάνει τότε έως τα όρια των 30 ευρώ, διόρθωση που είχε έρθει με αφορμή την ανακοίνωση του αμερικανικού κολοσσού The Coca Cola Company πως θα κρατήσει στο χαρτοφυλάκιο της την CC/BAfrica είχα σταθεί σε κυρίως 2 λεπτομέρειες.
Σας αποκάλυπτα τότε, πως:
–  η άμεση και πειστική αντίδραση της Coca Cola/HBC επιβεβαιώνει την εκτίμηση μας, πως η μη απόκτηση της CCBAfrica αποτέλεσε στρατηγικού χαρακτήρα επιλογή του αμερικανικού κολοσσού TCCC και όχι οπισθοχώρηση του ομίλου των Δαυίδ-Λεβέντη.

Το ότι είχαν προνοήσει να προχωρήσουν στην διανομή έκτακτου μερίσματος (για 2 ευρώ ανά μετοχή, από τις 8 Μαΐου δηλαδή σχεδόν δύο εβδομάδες νωρίτερα ) υποδηλώνει πως η διοίκηση περίμενε (ή είχε ενημερωθεί )για την πρόθεση των αμερικανών.
Για αυτό και την δήλωση της διοίκησης πως «...συνεχίζουμε να αναζητούμε επενδυτικές ευκαιρίες…» την εκλαμβάνουμε ως δέσμευση.
αλλά και,
– συνεπώς ας προετοιμαζόμαστε για κίνηση-έκπληξη από τον Αναστάση Δαυίδ.

Συγκρατήστε τώρα  το εξής συγκριτικό στοιχείο:

  • TCCC κεφαλαιοποίηση 210 δισ. με κέρδη 32 δισ.
  • CC/HellenicBC κεφαλαιοποίηση 12 δισ. με κέρδη 6,6 δισ.

Σαν να λέμε, πως η Coca Cola/HBC θα έπρεπε να αποτιμάται σε πάνω από 40 δισ. Ευρώ (!!).
Προφανώς η CC/HBC δεν πρόκειται να φτάσει τα επίπεδα του αμερικανικού κολοσσού αλλά μία πρόχειρη σύγκριση δείχνει ποια περιθώρια μεγέθυνσης “κρύβει” ο όμιλος Δαυίδ- Λεβέντη. Μεγέθυνση, που θα έρθει και μέσα από μία κίνηση-έκπληξη που ετοιμάζει ο υιός του “πατριάρχη” Δαυίδ, άξιου συνεχιστή της σταθερά ανοδικής πορείας ενός ομίλου η αποτίμηση του οποίου αντιστοιχεί στο περίπου 1 /4 της συνολικής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here