Αναθεωρεί επί τα χείρω τις προβλέψεις της για την παγκόσμια ζήτηση εμπορευματοκιβωτίων

Τον κίνδυνο μεγάλης επιβράδυνσης της παγκόσμιας ζήτησης σε containers επισημαίνει η AP Moller-Maersk σε πρόβλεψή της που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη, αποδίδοντας τον κίνδυνιο αυτό στην έλλειψη εμπιστοσύνης των καταναλωτών και τη συμφόρηση της εφοδιαστικής αλυσίδας.

«Η γεωπολιτική αβεβαιότητα και ο υψηλότερος πληθωρισμός μέσω των υψηλότερων τιμών της ενέργειας συνέχισαν να επιβαρύνουν το καταναλωτικό κλίμα και τις προσδοκίες ανάπτυξης», ανέφερε η εταιρεία και πρόσθεσε:

«Δεδομένου αυτού του τοπιου που διαμορφώνεται, το 2022 η παγκόσμια ζήτηση εμπορευματοκιβωτίων αναμένεται τώρα να βρίσκεται στο χαμηλότερο άκρο του προβλεπόμενου εύρους -1% έως +1%», προσθέτει.

Η Maersk ανέφερε μεταξύ άλλων ότι φόρτωσε 7,4% λιγότερα εμπορευματοκιβώτια στα πλοία κατά τη διάρκεια του β΄τριμήνου του 2022 συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Για το λόγο αυτό αναθεωρεί τις προοπτικές για το σύνολο του έτους.

«Στην Ευρώπη, η συμφόρηση της εφοδιαστικής αλυσίδας παρέμεινε καθώς έμποροι λιανικής και κατασκευαστές διατηρούσαν κοντέινερ σε λιμάνια και αποθήκες λόγω της αδύναμης τελικής ζήτησης. Το lockdown των λιμανιών στην Κίνα λόγω της πολιτικής μηδενικής ανοχής Covid-19 καθώς και οι συνέπειες από τον πόλεμο στην Ουκρανία προκάλεσαν επίσης πιέσεις σε βασικούς τομείς του δικτύου logistics», ανέφερε η εταιρεία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here