Ο κ. Γιώργος Μαρκατάτος Πρόεδρος, Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Καινοτόμων Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ) – CEO,  Regate, κατά το Hellenic Innovation Forum & Awards 2021 αναφέρθηκε στον μετασχηματισμό που έχει πραγματοποιηθεί στον Σύνδεσμο, προκειμένου να βοηθήσει κυρίως τις νεοφυείς καινοτόμες επιχειρήσεις, εστιάζοντας σήμερα στις εταιρείες που ιδρύθηκαν την δεκαετία 2000-2010.

Βασικοί στόχοι του ΣΕΚΕΕ είναι να μεγαλώσει το οικοσύστημα, να το βγάλουν εκτός Ελλάδας και να δώσουν πρόσβαση σε χρηματοδότηση. Το οικοσύστημα που έχουν βασιστεί είναι οι λεγόμενοι marketkey players (τράπεζες κλπ), βιομηχανία, επιμελητήρια, θεσμικοί φορείς.

Ο ίδιος ανέφερε, ότι η παραγωγή καινοτομίας ξεκινάει με την δημιουργία μιας ιδέας, το δεύτερο βήμα είναι κάποιος να επιλέξει να επενδύσει στην ιδέα αυτή, ώστε να περάσουμε στο τρίτο βήμα, που είναι το στάδιο της υλοποίησης. Παρουσίασε επίσης τον δρόμο των scaleups, σημειώνοντας πως όταν αυτά τα βήματα λειτουργούν αρμονικά, αρχίζουμε να πετυχαίνουμε υψηλές και μετρήσιμες αποδόσεις.

Όπως ανέφερε ο κ. Μαρκατάτος πρέπει να ξεχωρίζουμε την παραγωγή καινοτομίας από την εφαρμογή της καινοτομίας, γιατί είναι διαφορετική η «τροφή» σε κάθε περίπτωση. Η έρευνα τόνισε, αποτελεί τον βασικό πυλώνα ανάπτυξης της καινοτομίας.

Περαιτέρω αναφέρθηκαν οι στρατηγικές συνεργασίες που συνάπτει ο ΣΕΚΕΕ, με στόχο να συνδέσει τα επιμέρους μέλη και να δημιουργήσει συνέργειες μεταξύ ελληνικού και διεθνούς οικοσυστήματος.

Τέλος τόνισε ότι «Η καινοτομία δεν είναι προνόμιο των startups. Μπορούν να καινοτομήσουν και εταιρείες 100 ετών».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ