Ολοένα και περισσότερο έδαφος κερδίζει το νέο, καινοτόμο Αμοιβαίο Κεφάλαιο που εντάσσει κριτήρια ESG (περιβαλλοντικά, κοινωνικά και εταιρικής ευθύνης), σε σημείο που να έχει αποκτήσει ακόμη και «ιερούς πιστούς».

Σύμφωνα με το Bloomberg στην συγκεκριμένη επένδυση έχουν στραφεί ακόμη και Βουδιστές μοναχοί μέσω του “επενδυτικού fund” Τοκούκιν, ένα βουδιστικό μοναστήρι Ζεν στο κέντρο του Τόκιο. Έχοντας θέσει ως στόχο για την επισκευή και τη συντήρηση των κτηριακών τους εγκαταστάσεων και θέλοντας να εξασφαλίσουν ρευστότητα για τον σκοπό αυτό, οι μοναχοί επένδυσαν σε ομόλογα ESG 40ετούς διάρκειας, τα οποία εξέδωσε το  Πανεπιστήμιο του Τόκιο.

«Σε μια εποχή που έχουμε ελάχιστα κέρδη από τις μακροπρόθεσμες αποταμιεύσεις, είμαστε χαρούμενοι που μπορούμε να βοηθήσουμε την κοινωνία, και να αποκτήσουμε παράλληλα τα χρήματα που χρειαζόμαστε για τις επισκευές», σχολίασε ο επικεφαλής του μοναστηριού Γιουζάν Γιαμαμότο.

Εκτός από το συγκεκριμένο μοναστήρι η Nomura Securities Co. διαπίστωσε ότι όλο και περισσότεροι βουδιστικοί ναοί και μοναστήρια ενδιαφέρονται να αγοράσουν περιβαλλοντικά, κοινωνικά και κυβερνητικά ομόλογα.

Η τάση αυτή καταδεικνύει την έκρηξη που καταγράφουν οι βιώσιμες επενδύσεις στην Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, όπου οι πωλήσεις ομολόγων ESG παρουσιάζουν άνοδο κατά 68%, με συναλλαγές που έφτασαν τα 21 δισ. δολαρίων το 2020, καθώς η ζήτηση γι’ αυτά αυξάνεται σε παγκόσμια κλίμακα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here