Αύριο το μεσημέρι, συγκαλείται η έκτακτη γενική συνέλευση μετόχων της JUMBO προκειμένου να εγκριθεί η διανομή- από μέρος  των έκτακτων αποθεματικών από φορολογηθέντα και μη διανεμηθέντα κέρδη προηγούμενων χρήσεων- ποσού 0,60/μτχ.

Ήταν 17 Ιανουαρίου όταν ανακοινώθηκε η συγκεκριμένη ενέργεια της διοίκησης, ίδια μέρα που ο βασικός μέτοχος αναφέρθηκε σε κάποιους  από τους μεγάλους διεθνείς μεταφορικούς ομίλους logistics που χρησιμοποιούν ως πρόσχημα την ένταση στην Ερυθρά Θάλασσα, για να υπερδιπλασιάσουν το κόστος μεταφοράς των προϊόντων, ενώ είναι σε ισχύ ετήσια εκατέρωθεν δεσμευτικά συμβόλαια για το 2024.

Το τελευταίο έχει την σημασία του, καθώς η σύγκρουση που έχει επεκταθεί στην ευρύτερη περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας δεν φαίνεται να “σβήνει” τόσο εύκολα και γρήγορα όπως είχαν βιαστεί να προεξοφλήσουν ορισμένοι αναλυτές.

Συνέπεια η επιβάρυνση του μεταφορικού κόστους έως 20% ενώ η μέση καθυστέρηση στην τελική παράδοση φθάνουν- πλέον- τις 2 εβδομάδες.

Ευνοημένες είναι όσες επιχειρήσεις είχαν προνοήσει να μειώσουν την εξάρτησή τους από αγορές της Απω Ανατολής και η Jumbo ήταν μία από αυτές, που από την περίοδο της πρώτης κρίσης στη ναυλαγορά αναζήτησε (και βρήκε) προμηθευτές πολύ πιο κοντά στα τελικά σημεία πώλησης του δικτύου της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ