Με ρυθμό 10,55% αυξήθηκαν οι πωλήσεις του ομίλου Jumbo κατά τη διάρκεια της 12μηνης χρήσης Ιούλιος 2017-Ιούνιος 2018. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, έφτασαν τα 753,31 εκατομμύρια Ευρώ από 681,43 εκατομμύρια Ευρώ την προηγούμενη χρονιά.

Όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η εταιρεία, η σταθεροποίηση της ελληνικής αγοράς και οι διψήφιες επιδόσεις του δικτύου καταστημάτων JUMBO στη Ρουμανία και τη Βουλγαρία οδήγησαν τον όμιλο σε μια ακόμη θετική χρονιά παρά τα πολλά και απροσδόκητα οικονομικά γεγονότα που μεσολάβησαν.

Η περυσινή χρονιά ξεκίνησε θετικά σημειώνοντας κατά το πρώτο εξάμηνο της χρήσης (Ιούλιος – Δεκέμβριος 2017) αύξηση πωλήσεων κατά 10,22%.

Παρόλο που τα «μούσκεψε» ο Ιούνιος του 2018 στην Ελλάδα, το δεύτερο εξάμηνο του έτους διατηρήθηκε σε θετική τροχιά με αποτέλεσμα οι συνολικές πωλήσεις του Ομίλου να ξεπεράσουν την αρχική εκτίμηση για αύξηση των πωλήσεων με ρυθμό μεταξύ 6% έως 9%.

Για τη χρήση που έκλεισε στις 30.06.2018:

  • Συνολικά οι καθαρές πωλήσεις της μητρικής (χωρίς τις ενδοεταιρικές), σημείωσαν αύξηση 3,9% περίπου ενώ πωλήσεις των καταστημάτων στην Ελλάδα ήταν αυξημένες κατά 2,8% περίπου.
  • Οι πωλήσεις των καταστημάτων στην Κύπρο αυξήθηκαν κατά 6% περίπου
  • Οι πωλήσεις των καταστημάτων στη Βουλγαρία σημείωσαν αύξηση 20% περίπου
  • Στην Ρουμανία το ποσοστό ανάπτυξης ήταν άνω του 50%

Κατά τη διάρκεια της οικονομικής χρήσης Ιούλιος 2017-Ιούνιος 2018 o Όμιλος πρόσθεσε δύο ιδιόκτητα υπερ-καταστήματα στη Ρουμανία. Το πρώτο λειτούργησε τον Οκτώβριο του 2017 στην πόλη Suceava (14.500 τ.μ. περίπου) και το δεύτερο τον Φεβρουάριο του 2018 στο Βουκουρέστι (11.800 τ.μ. περίπου).

Το δίκτυο καταστημάτων JUMBO σήμερα αριθμεί 75 καταστήματα. Από αυτά τα 51βρίσκονται στην Ελλάδα, 5 στην Κύπρο, 9 στη Βουλγαρία και 10 στη Ρουμανία ενώ ο Όμιλος διαθέτει και το ηλεκτρονικό κατάστημα www.e-jumbo.gr. Η εταιρεία μέσω συνεργασιών, έχει παρουσία με καταστήματα που φέρουν το σήμα της JUMBO, σε πέντε χώρες (ΠΓΔΜ, Αλβανία, Κόσσοβο, Σερβία και Βοσνία).

Ο Όμιλος JUMBO, συνεχίζει τις επενδύσεις του στο εξωτερικό αλλά και την Ελλάδα. Μέχρι τον Ιούνιο του 2019 αναμένεται να λειτουργήσουν τρία νέα ιδιόκτητα υπέρ – καταστήματα στη Ρουμανία ενώ κατά το ίδιο διάστημα αναμένεται να λειτουργήσει και ένα υπέρ-κατάστημα στη Βόρεια Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό σχετικά με την ημερομηνία δημοσίευσης των αναλυτικών αποτελεσμάτων για τη χρήση που έληξε στις 30.06.2018 με νεότερη ανακοίνωση.

Get Free Email Updates!

Εγγραφείτε δωρεάν στο newsletter του banks.com.gr

Δέχομαι να αποθηκευθεί το e-mail μου στο σύστημα αποστολής newsletter.

Το e-mail σας δε θα δοθεί ποτέ σε τρίτους. Μπορείτε να απεγγραφείτε όποτε επιθυμείτε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here