• «Μόλις μπήκαμε στην τέλεια καταιγίδα…Θεωρούμε το 2020 μια χαμένη χρονιά» ανέφερε ο ιδιοκτήτης των Jumbo, Απόστολος Βακάκης ανοίγοντας τη χθεσινή συζήτηση με τους αναλυτές, στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης για την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων της εισηγμένης στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών.

Πρόσθεσε μάλιστα πως «είμαστε στην αρχή του προβλήματος, και όχι στο τέλος του» για να συμπληρώσει πως είναι νωρίς για να δοθούν απαντήσεις σχετικά με τις επιπτώσεις της πανδημίας στην επιχειρηματική δραστηριότητα της εταιρείας του.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα κυβερνητικά μέτρα στήριξης για την ανακούφιση των επιχειρήσεων που επλήγησαν στη διάρκεια του lockdown, ο κ. Βακάκης ανέφερε πως η εταιρεία αξιοποίησε ότι μέτρα ήταν διαθέσιμα για να περιορίσει τις απώλειες, ωστόσο τόνισε ότι αυτά δεν επαρκούν.

Το ισχυρό brand name της Jumbo αποτελεί εχέγγυο, σύμφωνα με τον κ. Βακάκη, για να συνεχίσει η εταιρεία να απολαμβάνει την ίδια επιτυχία και την επόμενη μέρα, ωστόσο επανέλαβε πως κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει πώς θα εξελιχθεί η πανδημία. Σε κάθε περίπτωση, είπε, η εταιρεία εύχεται για το καλύτερο, αλλά προετοιμάζεται για τα χειρότερο λόγω της έντονης αβεβαιότητας που υπάρχει.

Bασική στρατηγική, του ομίλου JUMBO για το 2020, είναι να διασφαλίσει τη ρευστότητά του, αποφεύγοντας πιθανούς κινδύνους αφού προς το παρόν δεν υπάρχουν προβλέψεις για την εξέλιξη της πανδημίας.

Ο κ. Βακάκης έθεσε ως ελάχιστο στόχο έναν ισοσκελισμένο ισολογισμό για το 2020, με πλέον καθοριστικές παραμέτρους για το τι μέλλει γενέσθαι αφενός την πορεία της πανδημίας και αφετέρου τη διαχείριση των αποθεμάτων που φαίνεται να αποτελεί και τον μεγαλύτερο «πονοκέφαλο» τόσο για την Jumbo όσο και για το σύνολο των λιανεμπορικών επιχειρήσεων που παρέμειναν κλειστές.

Το 25% των αποθεμάτων της εταιρείας αυτή τη στιγμή θεωρείται πλεονάζον. Τα πασχαλινά προϊόντα έμειναν απούλητα σε ποσοστό 100%, το καλοκαίρι δεν πρόκειται να πουληθούν ούτε τα μισά από τα εποχιακά είδη που έχει παραγγείλει η JUMBO, ενώ και τον Σεπτέμβριο στην εμπορική περίοδο “back to school” δεν πρόκειται να διατεθεί πάνω από το 60% των σχολικών ειδών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here