Οι μετοχές μπορούν να φτάσουν σε νέα υψηλά ρεκόρ, ακόμη και αν προηγήθηκε η αντιστροφή της καμπύλης αποδόσεων των Treasuries, σημειώνει η JPMorgan.

Οπως θυμίζει το Bloomberg, την περασμένη εβδομάδα οι μετοχές παγκοσμίως έκαναν «βουτιές», καθώς η απόδοση του 2ετούς αμερικανικού ομολόγου πέρασε υψηλότερα από αυτή του 10ετούς, για πρώτη φορά από το 2007, τροφοδοτώντας φόβους για ύφεση.

Ωστόσο, αυτή η διόρθωση είναι πιθανόν να είναι βραχυπρόθεσμη και οι αμερικανικές μετοχές να ανακάμψουν στις αρχές Σεπτεμβρίου, τονίζουν οι υπεύθυνοι στρατηγικής της JPMorgan, καθώς η δράση από τις μεγάλες κεντρικές τράπεζες αντισταθμίζει τις ανησυχίες για επιβράδυνση.

Ακόμη κι αν οι προβλέψεις για ύφεση αποδειχθούν σωστές, η JPMorgan λέει ότι οι επενδυτές θα πρέπει να έχουν χρόνο για περισσότερα κέρδη πριν αυτή έρθει. Οι τελευταίες αντιστροφές καμπύλης προηγήθηκαν της οικονομικής κάμψης κατά 17 μήνες και κατά 11 μήνες των peak των χρηματιστηριακών αγορών.

Η απόδοση των μετοχών ήταν κατά μέσο όρο 10% τους 12 μήνες που ακολούθησαν μία επίπεδη καμπύλη αποδόσεων, σύμφωνα με τη JPMorgan.

«Συνεχίζουμε να πιστεύουμε, ότι μετά τη διόρθωση του Αυγούστου, οι μετοχές θα φτάσουν σε νέα ιστορικά υψηλά, στο πρώτο εξάμηνο της επόμενης χρονιάς», τονίζεται σε ενημερωτικό σημείωμα.

«Αυτή η εξέλιξη, ενισχύει τις πιθανότητες για δυνητική κορύφωση της αγοράς σε αυτόν τον κύκλο, το καλοκαίρι του 2020».

«Η αντιστροφή της καμπύλης μπορεί να είναι μία ένδειξη ακραίας νευρικότηταςστην αγορά προς το παρόν, παρά μίας ένδειξη ότι οι ΗΠΑ μπαίνουν σε ύφεση», σημειώνεται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here