Στην ενεργοποίηση έκτακτων μέτρων προχωρά το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος αθέτησης πληρωμών, καθώς το κρατικό χρέος έφτασε στο ανώτατο όριο (των 31 τρισεκατομμυρίων $).
Με παρέμβαση της η Janet Yellen προς τους ηγέτες των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσσο, ενημέρωσε ότι σε πρώτη φάση το υπουργείο θα αντλήσει κεφάλαια από 2 κρατικά ταμεία για συνταξιούχους, κίνηση που θα επιτρέψει στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση να συνεχίσει να κάνει πληρωμές χωρίς να επιβαρύνει το συνολικό ύψος του κρατικού χρέους.
    Προσωρινή λύση, έκτακτη σε μία περίοδο που οι ΗΠΑ είναι βαθύτατα διχασμένες πολιτικά με συνέπεια οι αναλυτές να είναι επιφυλακτικοί κατά πόσον τα 2 πολιτικά στρατόπεδα θα βρουν κοινό τόπο, έστω στο “παρά 1′” όπως συχνά συμβαίνει τα τελευταία χρόνια.
     Για αυτό και η παρέμβαση του επικεφαλής της JPMC (με συνέντευξη του CNBC) κάλεσε την Fed και τις Αρχές να μην παίζουν με το χρέος, καθώς αυτή την φορά η αντιπαράθεση Δημοκρατικών vs Ρεπουμπλικάνων κινδυνεύει να ξεφύγει από τα συνηθισμένα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here