Η τιτλοποίηση του χαρτοφυλακίου κόκκινων δανείων Galaxy, συνολικής αξίας 10,8 δισ Ευρώ και η πώληση του 80% της εταιρείας διαχείρισης απαιτήσεων CEPAL αποτελούν γεγονότα στρατηγικής σημασίας για το μέλλον του Ομίλου της Alpha Bank.

Το σχέδιο Galaxy έχει καταχωρηθεί ως η μεγαλύτερη συναλλαγή τιτλοποίησης μη εξυπηρετούμενων δανείων στην Ελλάδα και μια από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη.

Σήμερα κατατίθενται οι προσφορές από τους ενδιαφερόμενους επενδυτές.

  • Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόταση εξαγοράς θα καταθέσουν σίγουρα οι PIMCO, CERVED και η DAVIDSON KEMPNER ενώ την τελευταία στιγμή φαίνεται πως αποσύρει το ενδιαφέρον το Αμερικανικό επενδυτικό κεφάλαιο ELLIOT MANAGEMENT CORPORATION.

Στόχος είναι η συμφωνία μεταβίβασης να ολοκληρωθεί οπωσδήποτε μέσα στο 2020.

Η διοικητική ομάδα της τράπεζας, με επικεφαλής τον CEO Βασίλη Ψάλτη και τον γενικό διευθυντή – CFO Λάζαρο Παπαγαρυφάλλου, πραγματοποίησε περισσότερες από 60 τηλεδιασκέψεις με περίπου 90 funds και πάνω από 110 διαχειριστές χαρτοφυλακίων και αναλυτές, οι περισσότεροι εκ των οποίων εκδήλωσαν ενδιαφέρον για επενδύσεις μακροπρόθεσμου ορίζοντα.

Mε την συναλλαγή η Alpha Bank ενισχύει την κεφαλαιακή της θέση που της επιτρέπει σημαντική μείωση του πιστωτικού κινδύνου στον ισολογισμό της  ενώ ταυτόχρονα δημιουργούνται προϋποθέσεις για λειτουργική κερδοφορία, παρά τις δυσμενείς συνθήκες της αγοράς

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here