Η Ιταλία ολόκληρη σε απόλυτη καραντίνα. Καταγράφονται δεκάδες νεκροί κάθε μέρα λόγω του κορωνοϊού.

Ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε συγκάλεσε έκτακτο υπουργικό συμβούλιο που αποφάσισε να διαθέσει συνολικά 25 δισεκατομμύρια ευρώ για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης εξαιτίας του κορωνοϊού

  • «Το ποσό αυτό δεν θα χρησιμοποιηθεί αμέσως, αλλά θα χρησιμεύσει για τη συνολική αντιμετώπιση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης», εξήγησε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Με τα κονδύλια αυτά θα βοηθηθούν οι επιχειρήσεις, τα νοικοκυριά και η δημόσια υγεία. Παράλληλα ο Κόντε υπογράμμισε ότι περιμένει τα αναλυτικά αιτήματα από τους περιφερειάρχες του ιταλικού βορρά, οι οποίοι ζητούν να κλείσουν όλες οι εμπορικές δραστηριότητες στις περιοχές τους, με ακόμη αυστηρότερα μέτρα.

Η Ένωση Βιομηχάνων Λομβαρδίας, πάντως, έκανε γνωστό ότι δεν συμφωνεί με το αίτημα αυτό και πως θεωρεί ότι τα καταστήματα πρέπει να μείνουν ανοικτά, για να μην καταρρεύσει ο τζίρος τους.

Μεθαύριο, η ιταλική κυβέρνηση θα αναλύσει τον τρόπο με τον οποίο θα διατεθούν τα πρώτα 12 από τα συνολικά 25 δισεκατομμύρια ευρώ για τη στήριξη του παραγωγικού ιστού της χώρας.

Oι Ιταλοί ζουν συνθήκες πρωτόγνωρες. Μετά την ανακοίνωση που έβαλε σε καραντίνα όλο τον πληθυσμό των 60 εκατομμυρίων, έσπευσαν κατά χιλιάδες στα σούπερ μάρκετ από τα ξημερώματα. Όμως στις ουρές, καθώς και στο άδειασμα των ραφιών έπρεπε να κρατούν απόσταση τουλάχιστον ενός μέτρου ο ένας από τον άλλον.

Παντού μπλόκα αστυνομικών και στρατιωτών με μάσκες. Σε δρόμους και σε σιδηροδρομικούς σταθμούς ελέγχουν κατά πόσο είναι αναγκαίες οι μετακινήσεις.

Με το διάταγμα «μένω στο σπίτι» ο Ιταλός πρωθυπουργός κάλεσε τους πολίτες να προστατεύσουν τους ασθενέστερους και πιο ευάλωτους συμπολίτες τους.

Με έκτακτα δελτία η κρατική τηλεόραση ενημερώνει διαρκώς.

Στο Βατικανό ερήμωσε η άλλοτε κατάμεστη πλατεία του Αγίου Πέτρου και έκλεισε τις πύλες της η φημισμένη Βασιλική. Στη Φοντάνα ντι Τρέβι οι αστυνομικοί λένε στους τουρίστες να μην κάνουν ουρά για να ρίξουν νόμισμα στο φημισμένοι συντριβάνι.

Όλα τα σχολεία και τα πανεπιστήμια έβαλαν λουκέτο μέχρι τις 3 Απριλίου. Για το ίδιο διάστημα απαγορεύονται οι δημόσιες εκδηλώσεις και οι αθλητικοί αγώνες, ενώ έκλεισαν κινηματογράφοι και θέατρα…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here