Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της γερμανικής τράπεζας KfW και της European Investment Bank (EIB) για την ελληνική αγορά, την προσοχή που επιδεικνύουν γερμανικοί όμιλοι σχετικά με τον τομέα της ενέργειας, όπως και τις ευκαιρίες που αναζητούν γερμανοί επενδυτές στον τουριστικό κλάδο, ξεχώρισε ο Κώστας Φραγκογιάννης, υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, τοποθετούμενος στο πλαίσιο του «Ελληνογερμανικού Οικονομικού Φόρουμ- Όραμα και Ευκαιρίες Επενδύσεων», που πραγματοποιήθηκε στις 9 Μαρτίου, στο Βερολίνο, με το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο να έχει την ευθύνη υλοποίησης της εκδήλωσης, σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων Γερμανίας και την υποστήριξη του Συνδέσμου Γερμανών Βιομηχάνων.

Αυτό σημειώνεται σε ανακοίνωση του Επιμελητηρίου και προστίθεται ότι ο υφυπουργός, κλείνοντας τις εργασίες της διοργάνωσης, σταχυολόγησε τα βασικότερα συμπεράσματα αυτής, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι KfW και EIB εκδήλωσαν μεγάλο ενδιαφέρον για τη χρηματοδότηση έργων στην Ελλάδα, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά projects «πράσινης» ενέργειας. Όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε, τα στελέχη του ελληνικού υπουργείου Ανάπτυξης, όπως και των δυο τραπεζών, έχουν μεγάλη εμπειρία στον σχεδιασμό ανάλογων προγραμμάτων και μπορούν να βοηθήσουν ουσιαστικά.

«Στον τομέα των νέων τεχνολογιών, της καινοτομίας και των start-up, η Ελλάδα διαθέτει εξαιρετικό και καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό», συμπλήρωσε ο κ. Φραγκογιάννης, προσθέτοντας ότι το ελληνικό οικοσύστημα είναι μικρό αριθμητικά, αλλά πολύ δυναμικό. «Μικρές ελληνικές εταιρίες αναζητούν διεθνείς εταίρους για να κάνουν scaleup», διευκρίνισε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here