Κάτω από τα 27.000 δολάρια υποχώρησε το bitcoin την Πέμπτη, για πρώτη φορά έπειτα από 16 μήνες, καθώς οι αγορές κρυπτονομισμάτων επέκτειναν τις απώλειές τους εν μέσω φόβων για την αύξηση του πληθωρισμού και την κατάρρευση ενός αμφιλεγόμενου project stablecoin.

Η τιμή του bitcoin έπεσε στα 26.595,52 δολάρια το πρωί της Πέμπτης, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bitstamp. Αυτό σηματοδοτεί την πρώτη φορά που το bitcoin έχει πέσει κάτω από το επίπεδο των 27.000 δολαρίων από τις 30 Δεκεμβρίου του 2020.

Από τη 1:30 π.μ. ET, το bitcoin διαπραγματευόταν στα 27.061 $, σημειώνοντας πτώση 15% τις τελευταίες 24 ώρες.

Το Ether, το δεύτερο μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα, έφτασε τα 1.789 $ ανά νόμισμα. Είναι η πρώτη φορά που έχει πέσει κάτω από το όριο των 2.000 $ από τον Ιούλιο του 2021.

Η τελευταία πτώση του ήταν στο 23% και στην τιμή των 1.852 $.

Οι επενδυτές απομακρύνονται από τα κρυπτονομίσματα σε μια εποχή που τα χρηματιστήρια έχουν βυθιστεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και εξαιτίας των φόβων για άνοδο των τιμών και επιδείνωση των οικονομικών προοπτικών.

Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη έδειξαν ότι οι τιμές των αγαθών και των υπηρεσιών εκτινάχθηκαν κατά 8,3% τον Απρίλιο, υψηλότερα από το αναμενόμενο και κοντά στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 40 ετών.

Στο μυαλό των traders βρίσκεται επίσης και το ζήτημα της πτώσης του πρωτοκόλλου Terra που αντιμετωπίζει το stablecoin.

Το TerraUSD, ή UST, υποτίθεται ότι αντικατοπτρίζει την αξία του δολαρίου, αλλά έπεσε κατακόρυφα σε λιγότερο από 30 σεντς την Τετάρτη, κλονίζοντας την εμπιστοσύνη των επενδυτών στον λεγόμενο αποκεντρωμένο χρηματοοικονομικό χώρο.

Τα stablecoins είναι οι αντίστοιχοι τραπεζικοί λογαριασμοί στον ελάχιστα ρυθμιζόμενο κόσμου των crypto. Οι επενδυτές ψηφιακών νομισμάτων στρέφονται συχνά σε αυτα για ασφάλεια σε περιόδους αστάθειας στις αγορές.

Αλλά το UST, ένα «αλγοριθμικό» stablecoin που στηρίζεται σε κώδικα και όχι σε μετρητά που φυλάσσονται σε αποθεματικό, δυσκολεύεται να διατηρήσει μια σταθερή αξία καθώς οι κάτοχοι έχουν κλείσει μαζικά για την έξοδο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here