Θετικά είναι τα νέα για τον όμιλο της Allianz καθώς σημείωσε ισχυρές αποδόσεις για το πρώτο τρίμηνο του 2021

«Η Allianz ξεκίνησε τη χρονιά με εξαιρετικά αποτελέσματα σε όλους τους κλάδους. Αυτό είναι ένα ενθαρρυντικό ξεκίνημα και μας κάνει να νιώθουμε σίγουροι για την επίτευξη των στόχων μας για το 2021», δήλωσε ο Oliver Bäte, Διευθύνων Σύμβουλος της Allianz SE.

«Είδαμε ένα ισχυρό σύνολο αποτελεσμάτων σε όλους τους κλάδους. Καθώς η καλά διαφοροποιημένη επιχείρησή μας έχει διαχειριστεί πολύ καλά τις προκλήσεις της πανδημίας, βλέπω σαφώς μια επιστροφή στην κανονική μας κερδοφορία», δήλωσε ο Giulio Terzariol, Οικονομικός Διευθυντής της Allianz SE.

«Με τη βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας και της υγιούς κεφαλαιακής θέσης, η Allianz είναι καλά εξοπλισμένη ώστε να αυξήσει την κερδοφορία της», τόνισε.

Ενδεικτικά:

-Τα συνολικά έσοδα μειώθηκαν κατά 2,6% στα 41,4 δισ. ευρώ από 42,6 δισ. ευρώ το 1ο τρίμηνο του 2020.

-Τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν κατά 44,8% στα 3,3 δισ. ευρώ, έναντι 2,3 δισ. ευρώ το 1ο τρίμηνο του 2020

-Η αύξηση των λειτουργικών κερδών ατον κλάδο γενικών ασφαλίσεων ήταν μεγάλη λόγω του υψηλότερου αποτελέσματος underwriting που οφείλεται στην εξομάλυνση των αξιώσεων από φυσικές καταστροφές αλλά και στις χαμηλότερες απώλειες σε άλλους κλάδους. Στον κλάδο ζωής και υγείας τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν σημαντικά.

-Τα βασικά κέρδη ανά μετοχή (EPS) αυξήθηκαν κατά 85,2% στα 6,23 ευρώ (3,36 ευρώ το 1ο τρίμηνο του 2020) και ο δείκτης Solvency II διαμορφώθηκε στο 210% στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2021, από 207% στο τέλος του προηγούμενου έτους.

Δείτε το βίντεο με τα αποτελέσματα της Allianz

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here