Μικρή υποχώρηση παρουσιάζει ο δείκτης επιχειρηματικών προσδοκιών στην Πληροφορική και Ανάπτυξη Λογισμικού κατά τον Απρίλιο του 2021, σύμφωνα με την Έρευνα Οικονομικής Συγκυρίας του ΙΟΒΕ που δημοσιοποιήθηκε χθες.

Ειδικότερα, ο συγκεκριμένος δείκτης διαμορφώνεται στις 96,1 (από 102,9) μονάδες, αισθητά υψηλότερα από τον Απρίλιο πέρυσι (69,0 μον.).

  • Σύμφωνα με την έρευνα του ΙΟΒΕ, οι θετικές εκτιμήσεις για την τρέχουσα κατάσταση των επιχειρήσεων υποχωρούν ελαφρά και διαμορφώνονται στις +6 μονάδες (από +23 μον.), όπως αντίστοιχα και στο ισοζύγιο των εκτιμήσεων για την τρέχουσα ζήτηση όπου οι θετικές εκτιμήσεις διαμορφώνονται στις +23 μονάδες (από τις +31 μονάδες το σχετικό ισοζύγιο).

Αλλά και οι προβλέψεις για τη βραχυπρόθεσμη πορεία της ζήτησης διατηρούνται στις +19 μονάδες, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι θετικές προβλέψεις για την απασχόληση του κλάδου και διαμορφώνονται στις +39 (από +31 μονάδες).

Ταυτόχρονα, οι προβλέψεις για τις τιμές αναμένονται πτωτικές και διαμορφώνονται στις -10 μονάδες (από -8).

Τέλος, η έρευνα του ΙΟΒΕ αναφέρει ότι το 23% (από 12%) των επιχειρήσεων δηλώνουν απρόσκοπτη επιχειρηματική λειτουργία, με το 15% (από 23%) να επισημαίνει την ανεπάρκεια ζήτησης, ένα 18% την ανεπάρκεια κεφαλαίων κίνησης και άλλο ένα 27% παράγοντες σχετικούς με την υγειονομική κρίση ως βασικά προσκόμματα λειτουργίας.

Γιάννης Λεοντάρης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here