Γράφει η «ξενοδόχος»

Καλύτερες ημέρες για την επόμενη σεζόν του 2022 βλέπει η Hotelbrain, έχοντας ήδη θέσει ψηλά τον πήχη των στόχων για την επόμενη διετία έως το 2023, τόσο σε επίπεδο τζίρων όσο και του χαρτοφυλακίου των ξενοδοχείων που έχει στην ομπρέλα του ο όμιλος.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά χθές κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της εταιρείας ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος κ. Πάνος Παλαιολόγος, ήδη οι προκρατήσεις για την επόμενη σεζόν είναι σε υψηλά επίπεδα από όλες τις βασικές αγορές εισερχόμενου τουρισμού για τη χώρα μας, Γερμανία, Μ. Βρετανία, Γαλλία κ.α., ενώ τα μηνύματα τόσο από τις αεροπορικές όσο και από τους tour operators είναι παραπάνω από ενθαρρυντικά.

Για την ίδια την εταιρεία, έχοντας ήδη περάσει τον ‘’σκόπελο’’ του κορωνοϊού και μέσα στα τελευταία πέντε χρόνια έχει προβεί στη μίσθωση συνολικά 73 ξενοδοχείων, 4.115 δωματίων, όλων των τύπων σε 34 τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα,  αντικατοπτρίζοντας τελικά ως ξενοδόχος και ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα του συνολικού ξενοδοχειακού προϊόντος της Ελλάδας.

  • «Με ισχυρή ταμειακή ρευστότητα, η HotelBrain υλοποιεί σήμερα ένα ρεαλιστικό σχέδιο ανάπτυξης, το οποίο προβλέπει ότι κατά τη σαιζόν 2023 θα διαθέτει ξενοδοχειακό χαρτοφυλάκιο 6.500 δωματίων με 100 ξενοδοχεία  με κύκλο εργασιών άνω των 100 εκατ.  ευρώ», ανέφερε ο κ. Παλαιολόγος.

 

  • «Ο στόχος είναι εφικτός δεδομένου ότι έχουμε ταμειακή ρευστότητα και δεν έχουμε δανεισμό».

Κατά την περίοδο 2020-2021, παρά τις δυσμενείς συνθήκες που επικρατούσαν στο κλάδο λόγω του Covid-19, η HotelBrain κατάφερε να αυξήσει τον αριθμό των ξενοδοχειακών μισθώσεων με 26 νέα ξενοδοχεία και 1.841 νέα δωμάτια.

Στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας, πέραν του κ. Παλαιολόγου συμμετέχουν επίσης με 20% ο όμιλος του Ιωάννη Γρύλου (Aviareps, Sky Express κ.α.), μέσω της εταιρείας υπηρεσιών επίγειας εξυπηρέτησης Swissport και επενδυτικά κεφάλαια όπως αυτά του SouthBridge Europe. Ειδικά με τον όμιλο Γρύλου υπάρχουν συνέργειες που εξετάζονται και κυρίως στο κομμάτι του συνδυασμού μεταφοράς- διαμονής.

Το μοντέλο δραστηριοποίησης της Hotelbrain βασίζεται στη σύναψη μακροπρόθεσμων μισθώσεων ξενοδοχείων (+10 χρόνια) σε αναπτυγμένες τουριστικές περιοχές. Μέσω της διοικητικής και διαχειριστικής ομάδας (90 άτομα) επιτυγχάνεται η κεντρική υποστήριξη των ξενοδοχείων (πωλήσεις, προμήθειες, ΙΤ, τεχνική υποστήριξη, HR, λογιστήρια κτλ.), ενώ η ξενοδοχειακή λειτουργία γίνεται αποκεντρωμένα στο κάθε ξενοδοχείο ξεχωριστά, προσαρμοσμένα στο κάθε concept και τον χαρακτήρα που έχει επιλεχθεί.

Εκτός της ίδιας ξενοδοχειακής δραστηριότητας, o όμιλος HotelBrain αναπτύσσεται με ιδιαίτερη επιτυχία και στην «παραδοσιακή» δραστηριότητα τoυ Total Hotel Management & Hotel Advisory, διαθέτοντας χαρτοφυλάκιο που περιλαμβάνει πάνω από 80 συνεργαζόμενα ξενοδοχεία τρίτων.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here