Η Iolcus Investments AIFM επιθυμώντας να αποτελέσει μέρος της προσπάθειας για τη δημιουργία ενός βιώσιμου επενδυτικού οικοσυστήματος εντάχθηκε στη πρωτοβουλία «Principles for Responsible Investments» (PRI) ως «Investment Manager Signatory», με την υποστήριξη της εξειδικευμένης εταιρείας συμβούλων Global Sustain, αποτελώντας την πρώτη ανεξάρτητη εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων στην Ελλάδα που προβαίνει σε αυτή τη κίνηση.

Το PRI αποτελεί τη πλέον αναγνωρισμένη και έγκριτη δράση για την προώθηση των υπεύθυνων επενδύσεων και την ενσωμάτωση ESG κριτηρίων στις επενδυτικές αποφάσεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Δημιουργήθηκε με την υποστήριξη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και της Οικονομικής Πρωτοβουλίας του Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον και σήμερα απαριθμεί 3.000 εταιρείες και οργανισμούς που έχουν υπό τη διαχείρισή τους κεφάλαια 90 τρις δολαρίων.

Με την ένταξη της στην πρωτοβουλία PRI, η Iolcus Investments AIFM υιοθετεί τις εξής αρχές υπεύθυνων επενδύσεων:

  • Ενσωμάτωση ESG κριτηρίων στις διαδικασίες ανάλυσης επενδύσεων και λήψης αποφάσεων.
  • Ενεργή κατοχή κεφαλαίων και ενσωμάτωση ESG κριτηρίων στις πολιτικές και πρακτικές ιδιοκτησίας κεφαλαίων.
  • Επιδίωξη ανάλογης εφαρμογής ESG θεμάτων από τις οντότητες στις οποίες πραγματοποιούνται επενδύσεις από την εταιρεία.
  • Προώθηση της αποδοχής και εφαρμογής των αρχών υπεύθυνων επενδύσεων εντός του κλάδου.
  • Συνεργασία για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της εταιρείας στην εφαρμογή των αρχών υπεύθυνων επενδύσεων.
  • Υποβολή έκθεσης σχετικά με τις δραστηριότητες της εταιρείας και την πορεία προς την εφαρμογή των αρχών υπεύθυνων επενδύσεων.

Ο κος. Αχιλλέας Κοντογούρης, Διευθύνων Σύμβουλος της Iolcus Investments AIFM δήλωσε σχετικά: «Η ένταξη της Iolcus Investments AIFM στην πρωτοβουλία αποτελεί στρατηγικής σημασίας κίνηση για εμάς καθώς έτσι δηλώνουμε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στις εξελίξεις του κλάδου και να ενσωματώσουμε τα ESG κριτήρια στις επενδυτικές μας διεργασίες

Ο κος Μιχάλης Σπανός, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Global Sustain, δήλωσε σχετικά: «Στόχος μας στο πλαίσιο της παγκόσμιας πρωτοβουλίας PRI είναι η ανάδειξη των ESG κριτηρίων σε καθοριστικό παράγοντα λήψης επενδυτικών αποφάσεων».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here