Η Intrum Hellas, κορυφαία εταιρία διαχείρισης στην Ελλάδα, αναλαμβάνει την διαχείριση των δανείων του Ομίλου Forthnet, συνολικού ύψους 281 εκατ. ευρώ, για λογαριασμό της εταιρίας United Group (NewCo United Group Hellas).

H United Group ανήκει στην BC Partners και έχει ηγετική θέση στους κλάδους τηλεπικοινωνιών και μέσων ενημέρωσης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Μέσω συμφωνίας που υπέγραψε στις 28 Μάϊου με τις πιστώτριες τράπεζες, Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank, Τράπεζα Πειραιώς και Attica Bank, απέκτησε το σύνολο των απαιτήσεων τoυ Oμίλου Forthnet και μετοχική συμμετοχή στην εταιρία.

Η Intrum Hellas προχώρησε στη σύναψη συμφωνίας με την United Group με αντικείμενο τη διαχείριση των δανειακών υποχρεώσεων του Ομίλου Forthnet, επεκτείνοντας τη δραστηριότητά της στην ελληνική αγορά με τη διαχείριση απαιτήσεων για λογαριασμό τραπεζικών ιδρυμάτων, εταιριών και επενδυτικών κεφαλαίων, σύμφωνα με τη στρατηγική ανάπτυξης που υλοποιεί.

Όμιλος Intrum

Ο Όμιλος Intrum είναι ο κορυφαίος πάροχος υπηρεσιών διαχείρισης απαιτήσεων με παρουσία σε 24 αγορές στην Ευρώπη.

Η Intrum βοηθά τις εταιρίες στη βελτίωση των ταμειακών ροών και της μακροπρόθεσμης κερδοφορίας τους, προσφέροντας εξειδικευμένες λύσεις βιωσιμότητας. Αποστολή της εταιρίας είναι η εξασφάλισή της υποστήριξης που χρειάζεται να λάβουν οι οφειλέτες ώστε να εξυπηρετήσουν ομαλά τις υποχρεώσεις τους. Η Intrum έχει 10.000 αφοσιωμένους επαγγελματίες που εξυπηρετούν περίπου 80.000 εταιρίες σε όλη την Ευρώπη. Το 2019, τα έσοδα ανήλθαν σε 16,0 δισεκατομμύρια SEK. Η Intrum έχει την έδρα της στη Στοκχόλμη της Σουηδίας και η μετοχή της είναι εισηγμένη στο Xρηματιστήριο Nasdaq της Στοκχόλμης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here