Σε διαχωρισμό του χαρτοφυλακίου ακινήτων της προχωρά η Intracom Holdings, με την σύσταση νέας εταιρείας που θα αναλάβει την διαχείριση μόνο των ιδιόκτητων κτηρίων και εγκαταστάσεων του ομίλου (στην ευρύτερη περιοχή της Παιανίας).
Ακίνητα, που είναι σε ανάπτυξη (ή διαχείριση ) για λογαριασμό τρίτων, παραμένουν υπό την Intradevelopment.
  • Η σπουδή και σημασία, που δίνεται στην νέα εταιρεία-που υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να αποτελέσει και Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία ΑΕΕΑΠ (στα πρότυπα της Noval Property/Viohalco και Trade Estates/Fourlis) συζητείται στην αγορά ως το επόμενο case study συμφερόντων Κόκκαλη.
Πολύ δε περισσότερο, εάν τελικά συμφωνηθεί η πώληση της Intracom Defence.
  • Μάλιστα σύμφωνα με πηγές του κλάδου real estate- με σημαντική παρουσία στην περιοχή των Μεσογείων- μία κατ’ αρχήν κρούση ενδιαφέροντος έχει γίνει προς τον σύνδικο, ο οποίος έχει αναλάβει την πώληση των παλαιών εγκαταστάσεων της-πάλαι ποτέ-Ελευθεροτυπίας.  

To συμπέρασμα είναι ότι η ΙΝΤΡΑCΟΜ ξεκίνησε ως ένας μεγάλος και δραστήριος Όμιλος Εταιρειών με συναφές αντικείμενο ή τουλάχιστον με συνδυαζόμενες δραστηριότητες.

Μόλις ολοκληρωθεί και η πώληση της Intrakom Defence (οι επίσημες ανακοινώσεις δεν θα αργήσουν) η Intracom θα έχει μετατραπεί σ’ ένα εισηγμένο Equity Fund οι μέτοχοι του οποίου θα συμμετέχουν στις επιτυχίες ή τις αποτυχίες των επενδυτικών κινήσεων.

Ο τρόπος αποτίμησης και αξιολόγησης αυτών των εταιρειών είναι εντελώς διαφορετικός.

Η Ιntracom θα έχει ένα ισχυρό ταμείο, θα επενδύει τα λεφτά από τις πωλήσεις των θυγατρικών της και οι μέτοχοι θα κερδίζουν ή θα χάνουν ανάλογα με το αποτέλεσμα των επενδυτικών κινήσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here