Για περισσότερα από 20 χρόνια, η INTERAMERICAN στηρίζει το καθημερινό και πολύπλευρο έργο που επιτελεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Η εταιρεία, αναγνωρίζοντας την προσφορά του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού και τα ουσιαστικά οφέλη για τα παιδιά που χρειάζονται προστασία και φροντίδα, παρέχει με συνέπεια ως σταθερή χορηγός την ασφαλιστική κάλυψη 122 οχημάτων, που αποτελούν σήμερα το σύνολο του αυξανόμενου στόλου του και ακόμη, επί σειρά ετών, είναι χορηγός ασφάλισης των εκδηλώσεων bazaar και καλύπτει ακίνητα του Οργανισμού.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», για τις αναρίθμητες και συχνά επείγουσες ανάγκες των δράσεών του πανελλαδικά, διαθέτει οχήματα άμεσης επέμβασης για την ασφαλή μεταφορά παιδιών που διατρέχουν άμεσο κίνδυνο, Κινητές Ιατρικές Μονάδες εντατικής θεραπείας για νεογνά και παιδιά, Κινητά Πολυϊατρεία και Μονάδες Προληπτικής Ιατρικής και Οδοντιατρικής, οχήματα ειδικού τύπου για τις επιχειρησιακές ανάγκες στο πεδίο των εξαφανίσεων, οχήματα για τις μετακινήσεις των 300 παιδιών που μεγαλώνουν στα σπίτια του, φορτηγά ψυγεία για την ασφαλή μεταφορά προϊόντων. Όλα προέρχονται από δωρεές και χορηγίες και καλύπτονται ασφαλιστικά από την INTERAMERICAN, δωρεάν.

Ασφάλιση Εγγυήσεων για το έργο του αερολιμένα στο Καστέλι Ηρακλείου

Οι εγγυητικές επιστολές έχουν ιδιαίτερη αξία για την ευελιξία των επιχειρήσεων, εξασφαλίζοντας μεγάλα πλεονεκτήματα –μάλιστα, σε μια περίοδο μειωμένης ρευστότητας. Ο νόμος 4541/2018 (ΦΕΚ 31/5/2018), με τροποποίηση του νόμου 4412/2016, ήρε την αποκλειστικότητα των τραπεζών για έκδοση εγγυητικών επιστολών και έδωσε αυτή τη δυνατότητα και σε ασφαλιστικές εταιρείες μέσω της παροχής Ασφάλισης Εγγυήσεων.

Tα σχετικά προγράμματα εγγυώνται την εκπλήρωση μιας ποικιλίας υποχρεώσεων, που αφορούν από συμβάσεις κατασκευών ή υπηρεσιών μέχρι τις συνήθεις λειτουργίες εμπορικών επιχειρήσεων.

Πρόσφατα, η ΤΕΡΝΑ ΑΕ (εταιρεία του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ) προχώρησε σε έκδοση εγγυητικής επιστολής ύψους 48 εκατ. ευρώ για την κατασκευή του νέου διεθνούς αερολιμένα στο Καστέλι Ηρακλείου, μέσω του ασφαλιστικού προϊόντος Ασφάλισης Εγγυήσεων-“Surety Bonds” της INTERAMERICAN.

Η έκδοση της εν λόγω εγγυητικής επιστολής έλαβε χώρα μέσω του νέου εγκεκριμένου ορίου πιστώσεων της εταιρείας για τον Όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, σε συνεργασία με την ΝΑΚ Katsiberis Insurance Brokers. Το κόστος κατασκευής του νέου αεροδρομίου στην περιοχή του Καστελίου, που θα αντικαταστήσει τον υφιστάμενο αερολιμένα «Ν. Καζαντζάκης», ανέρχεται στα 480 εκατ. ευρώ και θα κατασκευαστεί εξ ολοκλήρου από την ΤΕΡΝΑ ΑE.

Το προϊόν “Surety Bonds” εισήλθε στην ελληνική αγορά τον Ιανουάριο του 2017 από την INTERAMERICAN με τη συνεργασία της ΝΑΚ Katsiberis Insurance Brokers και έχει δεχτεί αιτήματα για πάνω από 400 εκατ. ευρώ χρηματοδότησης. Πρόκειται για ένα προϊόν διεθνούς βεληνεκούς, το οποίο μάλιστα, όπως παρατηρείται παγκοσμίως, διατηρεί σημαντικά μερίδια αγοράς και αφορά στην έκδοση εγγυητικών επιστολών αποκλειστικά από ασφαλιστικές εταιρείες με εγγυημένα κεφάλαια που ξεπερνούν τα 900 δισ. ευρώ παγκοσμίως.

Το ασφαλιστικό προϊόν της ασφάλισης εγγυήσεων δείχνει έναν καινούργιο δρόμο στις επιχειρήσεις που αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους χρηματοδότησης ιδιωτικών και δημόσιων έργων. Τρόπους οι οποίοι πληρούν προϋποθέσεις ευελιξίας, ταχύτητας, φερεγγυότητας, ανταγωνιστικού κόστους και βασικά ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερες απαιτήσεις Ασφάλισης Εγγυήσεων.

………………………………

Αναδημοσίευση, Περιοδικό ΧΡΗΜΑ, τευχ. Μαι-Ιουν 2020

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here