Η Metavallon VC ανακοινώνει τη συμμετοχή της ως κύριος επενδυτής στο seed round αξίας $600Κ της εταιρείας Intelistyle, ένα “έξυπνο” σύμβουλο μόδας υποστηριζόμενο από τεχνητή νοημοσύνη, με έδρα το Λονδίνο.

H Intelistyle χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για παραγωγή στυλιστικών προτάσεων για εταιρείες μόδας, για να καλύψουν τον ένα στους δύο ανθρώπους που ενδιαφέρονται για τέτοιες προτάσεις στα φυσικά ή online καταστήματα που επισκέπτονται. Η λύση της Intelistyle επιτρέπει στα καταστήματα/sites να μειώσουν δραστικά το κόστος σε ανθρώπινο δυναμικό για υπηρεσίες στυλ και να προσφέρουν μια ξεχωριστή εμπειρία αγοράς μέσω προσωποποιημένων συμβουλών για κάθε στιλ και περίσταση, που συνδυάζουν τόσο ρούχα πού έχουν ήδη στην γκαρνταρόμπα τους όσο και καινούρια. Αυτό οδηγεί σε αύξηση της μέσης αξίας καλαθιού, και στην βελτίωση της επικοινωνίας με τους πελάτες. Προσφέροντας μια ολοκληρωμένη εμπειρία styling, τα προτεινόμενα ρούχα και οι συνδυασμοί είναι προσαρμοσμένα στο προσωπικό ύφος, το σωματότυπο και τα χρώματα του χρήστη καθώς και στις τελευταίες τάσεις της μόδας.

Από το ξεκίνημα της εταιρείας τον Δεκέμβρη του 2017, οι ιδρυτές της Intelistyle, Κώστας Κουκοράβας και Μιχάλης Μιχελής, χρησιμοποιούν τη μεγάλη εμπειρία τους σε τεχνολογίες machine learning και big data και σε καταναλωτικά προϊόντα για να εξυπηρετήσουν την ραγδαία αναπτυσσόμενη αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου, που από $481 δισ. το 2018 προβλέπεται να αυξηθεί στα $713 δισ. έως το 2022. H Intelistyle έχει ολοκληρώσει την αρχική ανάπτυξη της τεχνολογίας της και ξεκινά πιλοτικά B2B projects σε Ευρώπη και Βόρεια Αμερική, ενώ συμμετέχει στο ειδικευμένο πρόγραμμα Τechstars AI στο Μόντρεαλ του Καναδά. Ο παρών γύρος χρηματοδότησης θα χρησιμοποιηθεί κυρίως για να εδραιώσει την Intelistyle ως την κορυφαία επιλογή για έξυπνο styling μόδας, να επεκταθεί γρηγορότερα στις αγορές της Αμερικής και της Ευρώπης καθώς και να αναπτύξει περαιτέρω την τεχνολογία της μέσω των κέντρων τεχνολογίας της στο Λονδίνο και στην Αθήνα.

“Αυτό που μας διαφοροποιεί είναι ότι η τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης μας δουλεύει με απλές φωτογραφίες που τραβούν οι ίδιοι οι χρήστες, “μαθαίνει” συνεχώς από τις τελευταίες τάσεις της μόδας και μετά κάνει εξατομικευμένες προτάσεις, προσφέροντας μια προσωποποιημένη και ολοκληρωμένη εμπειρία, χρησιμοποιώντας τόσο τα υπάρχοντα ρούχα του χρήστη όσο και καινούργια.  Η ποιότητα των προτάσεών μας ήδη ξεπερνά τα αποτελέσματα των δημοσιευμένων ακαδημαϊκών ερευνών στο χώρο του αυτοματοποιημένου styling, ενώ μας επιτρέπει να “μαντέψουμε” τις επιλογές ενός ανθρώπινου στυλίστα με εντυπωσιακή ακρίβεια. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την συνεργασία μας με την Metavallon VC που θα επιταχύνει την περαιτέρω ανάπτυξη της τεχνολογίας μας και την παγκόσμια επέκτασή μας”,  εξηγεί ο ιδρυτής Κώστας Κουκοράβας.

“Σύμφωνα με 94% των καταστημάτων/sites, η “προσωποποίηση” αποτελεί το κλειδί της επιτυχίας. Βλέπουμε την Intelistyle να ηγείται στην προσφορά μιας τέτοιας προσωποποιημένης, παραγωγικής καταναλωτικής εμπειρίας. Οι ολοένα αυξανόμενες δυνατότητες που παρέχει η τεχνητή νοημοσύνη στην αυτόματη αναγνώριση εικόνων, συνδυαζόμενες με τον όγκο διαθέσιμων δεδομένων, μπορούν να οδηγήσουν στην δραματική μείωση του κόστους του προσωποποιημένου styling και να το κάνουν ευρέως διαθέσιμο στους αγοραστές στο χώρο της μόδας. Η εποχή της τεχνητής νοημοσύνης μόλις αρχίζει –  είναι μια τεχνολογία που θα αλλάξει παραδοσιακούς κλάδους της οικονομίας και θα έχει σημαντικό αντίκτυπο τόσο στις επιχειρήσεις όσο και στην κοινωνία μας γενικότερα. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα δουλέψουμε με την ομάδα της Intelistyle καθώς χτίζουν το όραμα και το προϊόν τους στην γρήγορα αναπτυσσόμενη -και μεταλλασσόμενη- αγορά της μόδας”,δηλώνει ο Γιώργος Μούσμουλας, Partner της Metavallon VC.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here