Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Συνεχίζει τις εξαγορές νεοφυών ασφαλιστικών εταιρειών υψηλής τεχνολογίας ο γερμανικός αντασφαλιστικός κολοσσός Munich Re. To τελευταίο deal -ύψους 300 εκατ. ευρώ- αφορά την εξαγορά της start-up Relayr, η τεχνολογία της οποίας «εξορύσσει» και αναλύει στοιχεία από μηχανές και άλλα στοιχεία εξοπλισμού (hardware) προκειμένου να προβλεφθεί πότε μια μηχανή πρέπει να συντηρηθεί, ώστε να ενισχυθεί η αποδοτικότητα των διαδικασιών παραγωγής.

Σύμφωνα με τη Munich Re, η συμφωνία -που τελεί υπό την έγκριση των εποπτικών αρχών- αποτελεί ένα ακόμα βήμα στο σχέδιό της να ενισχύσει την παρουσία της στον κλάδο του Ίντερνετ των Πραγμάτων (Internet of Things – IoT), το οποίο «έχει τη δυνατότητα να διαταράξει την παραδοσιακή ασφαλιστική και αντασφαλιστική βιομηχανία», όπως επεσήμανε το μέλος του ΔΣ του γερμανικού ομίλου Torsten Jeworrek.

«Με τις λύσεις IoT που προσφέρει η Relayr, οι εταιρείες μπορούν να αποκτούν κρίσιμης σημασίας δεδομένα που μπορούν να αξιοποιηθούν για τη βελτίωση των διαδικασιών τους και κατ’ επέκταση της αποδοτικότητάς τους» πρόσθεσε ο T. Jeworrek. «Συνδυάζουμε τη δική μας βαθιά γνώση των κινδύνων, τις δεξιότητές μας στην ανάλυση δεδομένων και τη χρηματοοικονομική μας ισχύ με το τεχνολογικό know-how της Relayr.»

H Relayr από την πλευρά της δήλωσε ότι ευελπιστεί να αποκτήσει πρόσβαση σε νέους πελάτες μετά την ολοκλήρωση του deal με τη Munich Re, χρησιμοποιώντας την τεχνογνωσία της τελευταίας στο financial engineering για την ανάπτυξη καινούριων τεχνολογικών λύσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here