“Ελαφρύτερη” πλέον, η μετοχή Quest Συμμετοχών, μετά το split (1/3) με ισχυρή αντίδραση έως τα 6,41 ευρώ. Οι νέες μετοχές τίθενται σε διαπραγμάτευση στις 21 Μαρτίου.

71.481.792 νέες μετοχές διανεμήθηκαν δωρεάν στους μετόχους της Εταιρείας σε αναλογία 2 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές για κάθε 1 παλαιά κοινή ονομαστική μετοχή

  •   Στα 6,67€  το υψηλό, με ενδεχόμενη υπέρβαση του να ενισχύει το ενδεχόμενο συνέχισης προς τα 7,25 ευρώ.
  •   Κοντινή στήριξη τα 6,08€ και κύρια τα 5,70 ευρώ αν και πολύ δύσκολα να διορθώσει πριν την εισαγωγή των νέων μετοχών.

  Μειονέκτημα/πλεονέκτημα το γεγονός, πως στις εταιρείες συμμετοχών (holding) είναι δύσκολη και σύνθετη η επιβεβαίωση της εύλογης  αποτίμησης.

Για παράδειγμα, πόσο αποτιμώνται η UniSystems, η ACS, η Quest Energy για να αναφερθούμε ενδεικτικά σε θυγατρικές/συμμετοχές που εάν τιμολογούνταν ξεχωριστά θα δικαιολογούσαν fair value για την Quest Holdings αρκετά πάνω από το τρέχον.

  • “Μετά από την πώληση της Cardlink και την αποχώρηση μας από τον κλάδο των ηλεκτρονικών πληρωμών, βρισκόμαστε σε αναζήτηση νέας δραστηριότητας, πιθανώς συμπληρωματικής με αυτές που ήδη έχουμε”, δήλωσε στην πρόσφατη γενική συνέλευση των μετόχων, ο διευθύνων σύμβουλος της Quest, Απόστολος Γεωργαντζής.

Περισσότερες πληροφορίες αναμένεται να δοθούν κατά την τακτική γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στους επόμενους μήνες. Εκεί θα παρουσιαστούν και τα βασικά σημεία του επιχειρηματικού σχεδίου της Quest για την πενταετία 2022-2026.

Μιλώντας για τις άμεσες προοπτικές ο πρόεδρος του ομίλου Quest, Θεόδωρος Φέσσας, σημείωσε ότι η χρονιά παρά τις αντιξοότητες ξεκίνησε καλά για τις εταιρείες του ομίλου, λαμβάνοντας ώθηση και από το πολύ καλό 2021.

Τόνισε την έντονη αβεβαιότητα που επικρατεί, λόγω πανδημίας, διεθνών εντάσεων και του ενεργειακού κόστους, αν και όπως σημείωσε ο όμιλος δεν έχει μεγάλη ενεργειακή εξάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here