Διατηρήθηκε το θετικό επενδυτικό κλίμα και το τρίτο τρίμηνο του 2021, καθώς οι οικονομίες επανέρχονται στην κανονικότητα εν μέσω συνεχούς χορήγησης ρευστότητας από τις κεντρικές τράπεζες, δημοσιονομικής στήριξης από τις κυβερνήσεις και δυνατής εταιρικής κερδοφορίας.

Οι υψηλές τιμές ενέργειας και τα έντονα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα βρίσκονται στο επίκεντρο των εξελίξεων στη διεθνή οικονομία, καθώς ωθούν τον πληθωρισμό σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Η Fed αναμένεται να ξεκινήσει το tapering μέχρι τα τέλη του 2021 ώστε να το ολοκληρώσει στα μέσα του 2022.

Η ΕΚΤ αναμένεται να ανακοινώσει στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου τις λεπτομέρειες σχετικά με το πως θα συνεχίσει τη χαλαρή νομισματική πολιτική μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος PEPP που αναμένεται τον Μάρτιο του 2022.

Ο ρυθμός ανάπτυξης στην Κίνα διαφαίνεται ότι επιβραδύνεται σε σημαντικό βαθμό.

Στο πλαίσιο αυτό, διατηρούμε τις κεντρικές μας θέσεις αμετάβλητες. Στην μετοχική μας έκθεση, παραμένουμε υποεπενδεδυμένοι, επικεντρώνουμε όμως την προσοχή μας σε κλάδους (υγεία, χρηματοοικονομικά και ενέργεια) και χώρες (Γαλλία, Ην. Βασίλειο και Ρωσία) που επωφελούνται από την παρατηρούμενη άνοδο των τιμών της ενέργειας και των αποδόσεων των ομολόγων.

Στα κρατικά ομόλογα ΗΠΑ και Ευρωζώνης η θέση μας παραμένει ήπια αρνητική και αρνητική αντίστοιχα. Αμετάβλητες παραμένουν επίσης οι θέσεις μας στα εταιρικά ομόλογα τόσο των ΗΠΑ όσο και της Ευρωζώνης. Τα ομόλογα των Αναδυόμενων Αγορών παραμένουν σε ήπια αρνητική θέση. Τέλος, τα εμπορεύματα, το πετρέλαιο και ο χρυσός παραμένουν σε ουδέτερη θέση.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here