Του Βάιου Κρόκου

Ωφελημένη από την συμφωνία ανάμεσα στους κορυφαίους ομίλους – στον τομέα τους – ENGIE και Heliox είναι η Ελλάδα.

Οι δυο πλευρές υπέγραψαν συμβόλαια υπηρεσιών ηλεκτροκίνησης σε 9 ευρωπαϊκές χώρες, στις οποίες βρίσκεται η χώρα μας, μαζί με Γερμανία, Ιταλία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Ισπανία, Ολλανδία, Ην. Βασίλειο και Τσεχία

Η κίνηση αυτή εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο των προσπαθειών στην Ε.Ε. για βιώσιμη ανάπτυξη και κινητικότητα εν προκειμένω.

Συγκεκριμένα, η ENGIE θα παρέχει υπηρεσίες εγκατάστασης, λειτουργίας και συντήρησης για τις υποδομές φόρτισης ηλεκτρικών λεωφορείων της Heliox.

Στην Ελλάδα. η ENGIE έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στον τομέα της διαχείρισης εγκαταστάσεων με ενεργή παρουσία από το 2000, εξειδικεύεται στο κομμάτι των ενεργειακών υπηρεσιών και των τεχνικών υπηρεσιών συντήρησης, καθώς επίσης μέσω του Ομίλου ΗΡΩΝ και στην προμήθεια και πώληση ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου.

Με επίκεντρο τις ενεργειακές και τεχνικές υπηρεσίες, το facility management και τον τομέα της ηλεκτροκίνησης η ENGIE απασχολεί 230 άτομα στην Ελλάδα και κατέγραψε τζίρο 17,3 εκ. ευρώ το 2018.

Στον αντίποδα, η Heliox λειτουργεί σε παγκόσμιο επίπεδο, διατηρώντας την έδρα της στην Ολλανδία και τοπικά γραφεία σε Ην.Βασίλειο, Ην.Πολιτείες, Αυστραλία και Σινγκαπούρη και εξειδικεύεται στην αγορά συστημάτων ταχείας φόρτισης για δημόσιες μεταφορές, ηλεκτρικά φορτηγά, εξοπλισμό ναυτιλίας, εξορύξεων και λιμένων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here