Χώρους με ιδιαίτερη κοινωνική, ιστορική και αρχαιολογική διάσταση σχεδιάζει να παραχωρήσει σε ιδιώτες το υπουργείο Πολιτισμού, καθώς σύμφωνα με τροπολογία στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών «Στρατηγική αναπτυξιακή προοπτική των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών και άλλες διατάξεις» προβλέπεται η ίδρυση Ανώνυμης Εταιρείας (ΑΕ) με την επωνυμία «Εθνικός Κήπος – Μητροπολιτικό Πράσινο Α.Ε.».

Σύμφωνα με την τροπολογία, τη διαχείριση αυτή θα ασκεί με σύμβαση που θα υπογράψει με τον Δήμο Αθηναίων, όπου θα καθορίζεται και η αμοιβή της εταιρείας.

Ίσως δούμε στο μέλλον αυτά τα ήδη όμορφα σημεία να μεταμορφώνται ακόμη προς το καλύτερο, ωστόσο ήδη υπάρχουν αντιδράσεις.

Η συνιστώμενη εταιρεία θα λειτουργεί «σύμφωνα με τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας» και σκοπός της θα «είναι η διαχείριση του Εθνικού Κήπου και του Λόφου Φιλοπάππου»! Έσοδα η εταιρεία θα έχει και από την «εκμίσθωση των χώρων που διαχειρίζεται», δηλαδή του Εθνικού κήπου και του Λόφου Φιλοπάππου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here