Είναι ο Κύριος σύμβουλος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) στην διαδικασία απο-επένδυσης από τις τράπεζες.
Πρώτο δείγμα γραφής- και ευκολότερο το 1,4% της Eurobank– θετικό, σαφώς δυσκολότερο της Εθνικής που ακολουθεί, και λόγω συγκυρίας  στις διεθνείς αγορές.
Ωστόσο, οι επιτελείς του πανίσχυρου επενδυτικού τραπεζικού ομίλου που ενεργούν για την ελληνική αγορά δείχνουν να κινούνται μεθοδικά.
Μόλις την Δευτέρα, η JPMC με έκθεση της θεώρησε ως πιθανότατη την απόδοση της επενδυτικής βαθμίδας από την Standard & Poor’s– αύριο βράδυ Παρασκευής- ενώ “βλέπει” πιθανή ανάλογη κίνηση της Fitch την 1η Δεκεμβρίου.
Λίγα 24ωρα μετά, χθες Τετάρτη με ανάλυση της ανέβασε πολύ ψηλά τον πήχη για τη μετοχή της Eurobank στα 2,6 ευρώ (τρέχουσα τιμή 1,511 ευρώ)
Στα 5,615 δισ. € η αποτίμηση της Eurobank πλησιάζει πολύ κοντά τον ΟΠΑΠ-στα 5,676 δισ.- αλλά και τον ΟΤΕ-στα 5,775 δισ.€
Διακριτά υποστηρικτική η JPMC, που σημειωτέον τέλη Σεπτεμβρίου “έκλεισε” με υπεραπόδοση θέσεις της στα ελληνικά ομόλογα.
Από τότε (23/9) οι αναλυτές του οίκου εκτιμά πως τόσο η S&P τον επόμενο (σ.σ τρέχοντα) μήνα, όσο και η Fitch την 1η Δεκεμβρίου θα δώσουν την επενδυτική βαθμίδα στην Ελλάδα, γεγονός που θα οδηγήσει στην ένταξη των ελληνικών ομολόγων στους βασικούς διεθνείς δείκτες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ