Διατηρεί την overweight στάση της στις ελληνικές μετοχές η HSBC και εντοπίζει επτά μετοχές που αποτελούν επενδυτικές ευκαιρίες και στις οποίες δίνει σύσπαστη Buy.

Όπως τονίζει η βρετανική τράπεζα, το κύριο θέμα είναι ότι τα μακροοικονομικά θεμελιώδη μεγέθη της Ελλάδας έχουν υποστεί τεράστια αλλαγή. Το ελληνικό οικονομικό μοντέλο έχει αλλάξει εντελώς και οι προοπτικές για τη χώρα είναι πολύ καλύτερες και πολύ πιο διατηρήσιμες. Συγκεκριμένα, η ελληνική οικονομία δεν καθοδηγείται πλέον δημοσιονομικά. Αντίθετα, οι κύριοι παράγοντες ανάπτυξης σχετίζονται περισσότερο με τις εξαγωγές και τις επενδύσεις.

Μετά την επιτυχία της Νέας Δημοκρατίας στις πρόσφατες εκλογές, οι περαιτέρω μεταρρυθμίσεις θα υποστηρίξουν το νέο μοντέλο ανάπτυξης, όπως τονίζει η HSBC, και υποστηρίζει ότι η Ελλάδα ξεχωρίζει ως ένα από τα πραγματικά καλά μεταρρυθμιστικά stories στον χώρο των αναδυόμενων αγορών.

Σε αυτό το πλαίσιο, η HSBC παρουσιάζει τα επτά μεγάλα buys της από το Χρηματιστήριο Αθηνών, τα οποία είναι τα εξής

Εθνική Τράπεζα, με τιμή στόχο τα 7,95 ευρώ

Eurobank, με τιμή στόχο το 1,95 ευρώ

ΟΠΑΠ, με τιμή στόχο τα 20 ευρώ

Τράπεζα Πειραιώς, με τιμή στόχο τα 4 ευρώ

Jumbo, με τιμή στόχο τα 33 ευρώ

Alpha Bank, με τιμή στόχο τα 2,2 ευρώ

Aegean Airlines, με τιμή στόχο τα 16,3 ευρώ

 

Η Ελλάδα είναι μια από τις λίγες αγορές όπου μια ισχυρή αφήγηση συμπληρώνεται από καλές ιδέες, όπως τονίζει. Για τις ελληνικές τράπεζες, μια επιθετική ΕΚΤ και τα χαμηλά beta καταθέσεων συνεπάγονται υψηλότερη κορυφή για τα καθαρά έσοδα από τόκους από ό,τι δείχνουν οι εκτιμήσεις της αγοράς και οι αποτιμήσεις. Η Alpha Bank είναι το play που προτιμά η HSBC από τον κλάδο, αλλά έχει επίσης αξιολογήσεις buy και στις τρεις άλλες ελληνικές τράπεζες.

Οι θετικοί μακροοικονομικοί παράγοντες στηρίζουν επίσης μια ισχυρή επενδυτική περίπτωση για τον κλάδο των καταλυτικών προϊόντων. Η αύξηση των μισθών συν την αύξηση της απασχόλησης θα βοηθήσει στην ανάπτυξη των λιανικών πωλήσεων. Από αυτή την άποψη, η HSBC προτιμά τόσο σον ΟΠΑΠ όσο και την Jumbo.

Επίσης, κατά τη βρετανική τράπεζα, η Aegean Airlines είναι το καλύτερο play στον κλάδο των ταξιδίων και αναψυχής στην Ελλάδα, η οποία παραμένει ισχυρή μετά την COVID-19.

Κατά την άποψη της HSBC, δεδομένης της ισχυρής απόδοσής του Χ.Α το τελευταίο διάστημα, αν και δεν είναι τόσο ελκυστικό όσο ήταν στην αρχή του έτους, εξακολουθεί να φαίνεται ελκυστικό σε σύγκριση με πολλές άλλες αναδυόμενες αγορές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here