Μαζί με την παγκόσμια πρεμιέρα του Honda e Prototype, η Honda παρουσιάζει μερικά από τα πιο σύγχρονα και συναρπαστικά προϊόντα της στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης 2019.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στη  Γενεύη, η Honda μίλησε για επιτάχυνση των φιλοδοξιών της στον τομέα του εξηλεκτρισμού. Συγκεκριμένα, η εταιρία ανακοίνωσε την πρόθεσή της το 100% των Ευρωπαϊκών της πωλήσεων να αποτελείται από ηλεκτρικά/plug-in υβριδικά συστήματα κίνησης μέχρι το 2025. Η νέα φιλοδοξία επιταχύνει το στόχο που είχε τεθεί το 2017 για τον εξηλεκτρισμό των δύο τρίτων των πωλήσεών της μέχρι το 2025, και γίνεται πλέον πρώτη προτεραιότητα για την παγκόσμια μετάβαση της Honda στην ηλεκτροκίνηση, στο πλαίσιο του οράματός της για το 2030.  

Αποκάλυψη του Honda e Prototype 

Μία ακόμα απόδειξη των φιλοδοξιών της Honda στον τομέα του εξηλεκτρισμού είναι το Honda e Prototype. Κάνοντας την παγκόσμια πρεμιέρα του στη Γενεύη, το αυτοκίνητο προϊδεάζει για το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο παραγωγής (με μπαταρία) της  Honda για την Ευρωπαϊκή αγορά.

Επιβεβαιώνεται η περαιτέρω επέκταση της πλήρως υβριδικής τεχνολογίας 

Στις αρχές του 2019, η Honda παρουσίασε με επιτυχία το νέο CR-V Hybrid, με πλήρως υβριδική τεχνολογία δύο μοτέρ i-MMD. Η Honda επιβεβαιώνει εκ νέου την πρόθεσή της για επέκταση της πλήρως υβριδικής τεχνολογίας σε όλη την Ευρωπαϊκή σειρά των μοντέλων της, αρχής γενομένης από την επόμενη γενιά Jazz. Η Honda εκτιμά ότι η πλήρως υβριδική τεχνολογία θα παίξει βασικό ρόλο στην εκπλήρωση των στόχων της για 100% ηλεκτροκίνηση μέχρι το 2025.

Η Honda επεκτείνεται στον τομέα της ενεργειακής διαχείρισης για την Ευρώπη 

Στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου στη Γενεύη, η Honda αποκάλυψε τις πρώτες λεπτομέρειες για την ανάπτυξη λύσεων διαχείρισης της ενέργειας για την Ευρώπη.  Η ανακοίνωση αυτή βασίζεται στη φιλοσοφία αμφίδρομης φόρτισης Power Manager που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης το 2017. 

Η Honda στοχεύει να δημιουργήσει μία σειρά προϊόντων και υπηρεσιών διαχείρισης ενέργειας που θα παρέχουν μία ολοκληρωμένη λύση για πελάτες EV και διαχειριστές δικτύων ηλεκτρισμού στην Ευρώπη.

Άλλα εκθέματα που ξεχωρίζουν

Ανάμεσα στα πιο ενδιαφέροντα εκθέματα στο περίπτερο της Honda είναι το νέο CR-V Hybrid και μία νέα έκδοση HR-V Sport. Εκτίθεται επίσης μία ευρεία σειρά μοτοσικλετών Honda, ενώ μία ζώνη αφιερωμένη στο μηχανοκίνητο αθλητισμό φιλοξενεί δύο μονοθέσια  της F1 με κινητήρα Honda. 

 1. Παρουσίαση του Honda e Prototype

Κάνοντας την παγκόσμια πρεμιέρα του, το Honda e Prototype προϊδεάζει για το νέο μικρό, ηλεκτρικό αυτοκίνητο.  Σχεδιασμένο για να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του σύγχρονου τρόπου ζωής, το Honda e Prototype συνδυάζει μοναδική σχεδίαση, προηγμένη λειτουργικότητα και συναρπαστική οδική συμπεριφορά. Το αυτοκίνητο προσφέρει ένα πακέτο ιδανικό για περιβάλλον πόλης.  

Έχοντας εξελιχθεί  με έμφαση στη σχεδιαστική απλότητα και χρηστικότητα, και προερχόμενο από το πρωτότυπο 2017 Urban EV Concept, το Honda e Prototype θα ενταχθεί ομαλά στο σύγχρονο τρόπο ζωής της πόλης μέσα από την προηγμένη λειτουργικότητα και την εύχρηστη συνδεδεμένη τεχνολογία. Οι καθαρές φόρμες του αυτοκινήτου είναι αποτέλεσμα του Camera Mirror System (με μικροσκοπικές κάμερες στη θέση των κλασικών εξωτερικών καθρεπτών) και των κρυμμένων λαβών στις πόρτες. Οι απαλές γραμμές του αμαξώματος ξεκινούν από το καπό του κινητήρα και συνεχίζονται στο πανοραμικό παρμπρίζ, ενώ οι κολόνες Α συνθέτουν μία λεία επιφάνεια με το παρμπρίζ. Στο εσωτερικό, μία οριζόντια διπλή οθόνη επόμενης γενιάς και το συνδεδεμένο σύστημα infotainment ενσωματώνονται σε μία ξεκούραστη και μοντέρνα μινιμαλιστική καμπίνα επιβατών τύπου lounge, όπου χρησιμοποιούνται σύγχρονα υλικά υψηλής απτικής ποιότητας.

Το πρώτο compact Honda με ειδική πλατφόρμα EV προσφέρει ένα συνδυασμό οικονομίας, επιδόσεων και πρακτικότητας που είναι ιδανικό για περιβάλλον πόλης. Το Honda e Prototype έχει αυτονομία πάνω από 200 χιλιόμετρα και δυνατότητα «ταχείας φόρτισης» στο 80% μέσα σε 30 λεπτά, καθιστώντας το ιδανικό για καθημερινές μετακινήσεις. Στον ανοιχτό δρόμο, τα δυναμικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου προσφέρουν μία απολαυστική και συναρπαστική εμπειρία οδήγησης, ενώ ο ισχυρός ηλεκτροκινητήρας του μεταδίδει την κίνηση στους πίσω τροχούς, χαρίζοντάς του επιδόσεις αντάξιες ενός μικρού αυτοκινήτου επόμενης γενιάς.

Οι επίσημες κρατήσεις για το Honda e Prototype θα ξεκινήσουν σε επιλεγμένες Ευρωπαϊκές αγορές στις αρχές του καλοκαιριού του 2019.  Οι πελάτες μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους μέσω του διαδικτυακού ιστότοπου της Honda.  

 1. Η Honda θα αναπτύξει λύσεις διαχείρισης ενέργειας για την Ευρώπη 

Στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου στη Γενεύη, η Honda αποκάλυψε τις πρώτες λεπτομέρειες για την ανάπτυξη λύσεων διαχείρισης ενέργειας για την Ευρώπη.  Η ανακοίνωση αυτή βασίζεται στη φιλοσοφία αμφίδρομης φόρτισης Power Manager που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης το 2017. 

Η Honda στοχεύει να δημιουργήσει μία σειρά προϊόντων και υπηρεσιών διαχείρισης ενέργειας που θα παρέχουν μία ολοκληρωμένη λύση για πελάτες EV και διαχειριστές δικτύων ηλεκτρισμού στην Ευρώπη.

Η Honda συνεργάζεται με την EV-Tec προκειμένου να εξελίξει περαιτέρω την τεχνολογία αμφίδρομης φόρτισης Honda Power Manager (συμβατή με ηλεκτρικά οχήματα [με μπαταρία] όπως το Honda e Prototype) και σχεδιάζει να προσφέρει μία εμπορική έκδοση τα επόμενα χρόνια.

Η Honda ανακοίνωσε επίσης μία συμφωνία με δύο εξωτερικούς εταίρους:

 • Την εταιρία Moixa, η οποία ειδικεύεται στην τεχνολογία ‘συγκέντρωσης πόρων’, που δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες να επωφελούνται από τον διαμοιρασμό της χωρητικότητας της EV μπαταρίας τους 
 • Την Ubitricity, μία κορυφαία πάροχο λύσεων φόρτισης, μεταξύ των οποίων μία καινοτόμα φιλοσοφία φόρτισης στο δρόμο σε αστικές περιοχές

Το επόμενο βήμα είναι να ξεκινήσουν μελέτες βιωσιμότητας των τεχνολογιών σε Λονδίνο, Βρετανία  και Offenbach, Γερμανία. Περαιτέρω εξελίξεις αναμένεται να ανακοινωθούν αργότερα μέσα στη χρονιά. 

 1.   Νέες εκδόσεις δημοφιλών αυτοκινήτων παραγωγής 

Εκτίθεται το νέο CR-V με προηγμένη τεχνολογία υβριδικού συστήματος κίνησης.  Είναι το πρώτο SUV της Honda που διατίθεται ως υβριδικό στην Ευρώπη, και προσφέρει βελτιωμένη άνεση, πρακτικότητα και συνδεσιμότητα, και πρόσθετη ευρυχωρία και ευελιξία. 

Το σύστημα Honda Hybrid Performance υιοθετεί ευφυή τεχνολογία Multi-Mode Drive (i-MMD) που περιλαμβάνει δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν βενζινοκινητήρα κύκλου Atkinson και ένα καινοτόμο κιβώτιο σταθερής σχέσης. Τρία ευφυή προγράμματα οδήγησης εξασφαλίζουν εξαιρετικά πολιτισμένη λειτουργία, απόκριση και απόδοση σε πραγματικές συνθήκες. 

Η Honda παρουσιάζει επίσης την έκδοση HR-V Sport για πρώτη φορά σε μεγάλη διεθνή έκθεση. Η νέα έκδοση φέρνει τον βενζινοκινητήρα 1.5 L VTEC TURBO στην οικογένεια      HR-V, μαζί με τη νέα τεχνολογία ‘Performance Damper’, αποκλειστικό εξωτερικό στυλ και αναβαθμισμένο εσωτερικό. 

Άλλα μοντέλα που δίνουν το παρών στο περίπτερο της Honda είναι το νέο, επταθέσιο CR-V, το Honda Civic 1.0T Sportline και το Honda Jazz. 

 1. Στην αιχμή του σύγχρονου μηχανοκίνητου αθλητισμού

Για πρώτη φορά στην εποχή της υβριδικής κίνησης, η Honda συνεργάζεται με δύο ομάδες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα F1 2019. Το περίπτερο της μάρκας στη Γενεύη φιλοξενεί με υπερηφάνεια  τα αγωνιστικά μονοθέσια με κινητήρα Honda των ομάδων Aston Martin Red Bull Racing και Scuderia Toro Rosso. Η σεζόν της Formula One ξεκινά στη Μελβούρνη στις 17 Μαρτίου.

Η τελευταία έκδοση του Civic Type R TCR, που έχει κατακτήσει επτά σημαντικούς τίτλους και 41 νίκες σε αγώνες σε όλο τον κόσμο από τον περασμένο Ιανουάριο που έκανε την αγωνιστική παρουσία του, εκτίθεται δίπλα στο Civic Type R παραγωγής. Τέσσερα αυτοκίνητα θα συμμετέχουν στα σχετικά πρωταθλήματα: το WTCR – FIA World Touring Car Cup, με ομάδες πελατών το 2019. Οι Esteban Guerrieri και Nestor Girolami αντιπροσωπεύουν την ALL-INKL.COM Münnich Motorsport ενώ οι οδηγοί της Honda Racing Tiago Monteiro και Attila Tassi αγωνίζονται με την ομάδα KCMG.

Το επαναστατικό 2019 Honda NSX θα εκτίθεται επίσης στη Γενεύη.

 

Αστέρες δύο τροχών 

Η Honda RC213V που κατέκτησε τον τίτλο το 2018 με αναβάτη τον Marc Marquez της Repsol Honda Team θα προσελκύσει τους φίλους των αγώνων μοτοσυκλετών στο περίπτερο της Honda στη Γενεύη. 

Η αγωνιστική μοτοσυκλέτα θα πλαισιώνεται από θρυλικές μοτοσικλέτες παραγωγής, όπως η γυμνή CB1000R με στυλ ‘Neo Sports Café’, η θρυλική 1800cc Goldwing luxury tourer, και η μοντέρνα απόδοση του κλασικού mini-bike, Honda Monkey. 

 1. Αξεσουάρ Honda 

Η Honda παρουσιάζει νέα αξεσουάρ και πακέτα για ορισμένα μοντέλα της στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης 2019, προσφέροντας στους πελάτες τη δυνατότητα να αναβαθμίσουν και να προσαρμόσουν το Honda τους στις επιθυμίες τους.

Honda CR-V

 • Style Pack: αναβαθμισμένο φινίρισμα στο χρώμα του αμαξώματος για τα εμπρός και πίσω σπόιλερ και τα μαρσπιέ, που χαρίζει στο CR-V μία στιβαρή, μυώδη εμφάνιση και τονίζει την premium εμφάνισή του. 
 • Ασημί ένθετα εσωτερικού: καλαίσθητα ασημί ένθετα για το ταμπλό, τη κεντρική κονσόλα και τις εμπρός και πίσω επενδύσεις θυρών.
 • Aero Pack: διάφορες εξωτερικές πινελιές προσθέτουν μία νότα δυναμισμού ή κομψότητας. Περιλαμβάνει εμπρός προφυλακτήρα ‘aero‘ στο χρώμα του αμαξώματος, και πίσω προφυλακτήρα ‘aero‘ βαμμένο στο χρώμα του αμαξώματος με φινίρισμα Alabaster Silver. Κομψά, αλουμινένια μαρσπιέ ενσωματώνονται στο προφίλ του CR-V και φέρουν μαύρες λεπτομέρειες, ενώ παρέχουν πρόσθετη πρακτικότητα. Μία πίσω αεροτομή επιτείνει τη σπορ αίσθηση στο πίσω τμήμα του αυτοκινήτου. 

Honda HR-V

 • Aero Pack: πακέτο αναβάθμισης του HR-V για ακόμα πιο δυναμικό στυλ. Οι εμπρός και πίσω προφυλακτήρες  ‘aero‘διαθέτουν ένα κομψό, μαύρο χρωμιωμένο ένθετο, ενώ τα μαρσπιέ προσθέτουν πρακτικότητα και φινέτσα. Μία αεροτομή πίσω πόρτας στο χρώμα του αμαξώματος χαρίζει μία σπορ πινελιά.

 

Honda Civic Type R:

 • Carbon Exterior Pack: σπορ φινίρισμα από ανθρακονήματα στα καλύμματα των εξωτερικών καθρεπτών, στις κολόνες B, την πίσω αεροτομή και τον πίσω διαχύτη. Μοναδικές κόκκινες πινελιές ενσωματώνονται στο σχέδιο του ανθρακονήματος για να τονίσουν τις αεροδυναμικές λεπτομέρειες του Type R. 
 • Carbon Interior Pack: πρόσθετες πινελιές από ανθρακονήματα για το ταμπλό, την κεντρική κονσόλα και τα μαρσπιέ θυρών που αναδεικνύουν το σπορ εσωτερικό του Type R.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here