Ψήφος εμπιστοσύνης στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και ιδιαίτερα στον τομέα των logistics αποτελεί η σημαντική επένδυση της HIG Capital στην Makios Logistics.

Πρόκειται για μια σημαντική τοποθέτηση στην βορειοελλαδίτικη εταιρεία που βρίσκεται δίπλα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, έχει παρουσία στον κλάδο από το 1927 και παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες logistics.

Στο χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνονται δύο αποθηκευτικά κέντρα στην περιοχή της Θεσσαλονίκης και περιουσιακά στοιχεία logistics βόρεια της Αθήνας με σημαντικές δυνατότητες επέκτασης. Ως αποτέλεσμα της θέσης της η εταιρεία μπορεί να αυξήσει το μερίδιό της στις διεθνείς εμπορικές ροές.

Σε σχετική ανακοίνωση, δεν αναφέρεται το ύψος της επένδυσης παρά μόνο το ότι πρόκειται για την 9η επένδυση της HIG στον κλάδο των κέντρων αποθήκευσης και διανομής στην Ευρώπη.

Σε κάθε περίπτωση η εν λόγω επένδυση αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη για τον τομέα των logistics στη χώρας. Δεν είναι λίγοι αυτού που κάνουν λόγο και για άλλα funds που βολιδοσκοπούν εταιρείες και προετοιμάζουν ανάλογες κινήσεις στον κλάδο.

Σημειώνεται πως η HIG Capital είναι μια κορυφαία παγκόσμια εταιρεία επενδύσεων με 43 δισ δολάρια μετοχικού κεφαλαίου υπό διαχείριση. Έχει επενδύσει σε περισσότερες από 300 επιχειρήσεις παγκοσμίως ενώ στο σημερινό της χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνονται 100 εταιρείες.

Στις αρχές του 2020 η HIG είχε ανακοινώσει τη χρηματοδότηση της εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων Dimand μέσω θυγατρικής της.

Από την άλλη πλευρά, υπενθυμίζεται πως η Makios Logistics το 2018 είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για ανάπτυξη εμπορευματικών μεταφορών με τη χρήση του δικτύου του ΟΣΕ  σύμφωνα με τη Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων το οποίο όμως δεν μετουσιώθηκε σε δραστηριοποίηση.

Τι είπε η HIG Capital για την επένδυση

Ο Riccardo Dallolio, διευθύνων σύμβουλος και επικεφαλής της HIG Europe Realty, ανέφερε σχετικά: «Τα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης είναι δύο βασικοί κόμβοι της εφοδιαστικής αλυσίδας, όχι μόνο σε εθνικό αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο και πιστεύουμε ότι ο Μακιός είναι σε θέση να κατακτήσει ένα αυξανόμενο μερίδιο των εμπορικών ροών».

Από την πλευρά του ο Στέλιος Θεοδοσίου, ανώτερο στέλεχος της HIG Europe Realty στο Λονδίνο, πρόσθεσε ότι η Makios διαθέτει ήδη υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και συστήματα και μαζί με την πρακτική επιχειρησιακή προσέγγιση της H.I.G., σχεδιάζουμε να την αναπτύξουμε σε περιφερειακό πρωταθλητή. «Αυτή η συναλλαγή είναι ένα άλλο παράδειγμα της ικανότητάς μας να δημιουργούμε προσφορές εκτός αγοράς με σημαντικές δυνατότητες προστιθέμενης αξίας», συμπλήρωσε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here