Θετικές λειτουργικές επιδόσεις το β’ τρίμηνο του 2023, παρά τη μείωση των περιθωρίων διύλισης, με αυξημένη διαθεσιμότητα των διυλιστηρίων και συγκρίσιμα EBITDA 568 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο ανακοίνωσε η HelleniQ Energy Holdings Α.Ε.

Αναλυτικά, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η εταιρεία, το δεύτερο τρίμηνο του έτους τα συγκρίσιμα κέρδη EBITDA διαμορφώθηκαν στα 164 εκατ. ευρώ και τα συγκρίσιμα καθαρά κέρδη στα 26 εκατ.€.

Συνολικά για το α’ εξάμηνο, τα συγκρίσιμα κέρδη EBITDA διαμορφώθηκαν σε 568 εκατ. και τα συγκρίσιμα καθαρά κέρδη σε 277 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας μια ακόμα θετική επίδοση του ομίλου.

Σημειώνεται ότι στα λειτουργικά αποτελέσματα δεν συμπεριλαμβάνονται τα αποτελέσματα ΔΕΠΑ και ELPEDISON που ενοποιούνται με τη μέθοδο της καθαρής θέσης. Όπως τονίζεται από την εταιρεία, τα αποτελέσματα στο β’ τρίμηνο επηρεάστηκαν από τα χαμηλά διεθνή περιθώρια διύλισης, ιδιαίτερα συγκρινόμενα με τα ιστορικά υψηλά της αντίστοιχης περσινής περιόδου.

Η εξέλιξη αυτή περιόρισε τη βελτίωση στα οικονομικά αποτελέσματα από τις καλύτερες λειτουργικές επιδόσεις και την αυξημένη διαθεσιμότητα των 3 διυλιστηρίων.

Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις πετρελαιοειδών έφτασαν στους 3,95 εκατ. τόνους (+16%), με τις εξαγωγές να ενισχύονται κατά 28%, αντιπροσωπεύοντας το 54% των συνολικών όγκων πωλήσεων.

Αντίστοιχα, αυξημένη συνεισφορά είχαν και οι ΑΠΕ, καθώς, μέσα από τις επενδύσεις τής τελευταίας διετίας έχει αυξηθεί σημαντικά η εγκατεστημένη βάση και η παραγωγή πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας.

Τα Δημοσιευμένα Καθαρά Κέρδη διαμορφώθηκαν στα 7 εκατ. ευρώ στο β’ τρίμηνο 2023 (2022: €524 εκατ.) και στα 162 εκατ. στο α’ εξάμηνο 2023 (2022: €869 εκατ.).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here