Την προμήθεια και την εγκατάσταση της διασύνδεση του δυτικού υποσταθμού του υπεράκτιου αιολικού πάρκου Gennaker στη Βαλτική Θάλασσα με το δίκτυο μεταφοράς της Γερμανίας ανέλαβε η εταιρεία Ελληνικά Καλώδια Α.Ε.

Η Cenergy Holdings ανακοινώνει ότι η Hellenic Cables S.A., η θυγατρική της στον κλάδο καλωδίων, ανέλαβε από την 50 Hertz Offshore GmbH τη σύμβαση για την παράδοση του έργου “με το κλειδί στο χέρι” της διασύνδεσης του δυτικού υπεράκτιου υποσταθμού του Gennaker με το γερμανικό δίκτυο μεταφοράς ενέργειας, χρησιμοποιώντας δύο καλωδιακά συστήματα μεταφοράς εναλλασσόμενου ρεύματος τάσης 220kV.

Το Gennaker είναι ένα υπεράκτιο αιολικό πάρκο στη Βαλτική Θάλασσα της Γερμανίας με προγραμματισμένη εγκατεστημένη ισχύ περίπου 927MW.

Θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα υπεράκτια αιολικά πάρκα στη Βαλτική Θάλασσα με τα σημερινά δεδομένα και, ως εκ τούτου, θα συμβάλει σημαντικά στα φιλόδοξα σχέδια και τους στόχους της γερμανικής κυβέρνησης για την επιτάχυνση της ενεργειακής μετάβασης.

Το αντικείμενο εργασιών της Hellenic Cables S.A. περιλαμβάνει τον σχεδιασμό, τη μελέτη, την κατασκευή, την προμήθεια και εγκατάσταση, τις δοκιμές και τη θέση σε λειτουργία δύο καλωδιακών συστημάτων μεταφοράς εναλλασσόμενου ρεύματος, τα οποία θα συνδέσουν έναν νέο χερσαίο υποσταθμό, που βρίσκεται κοντά στο Gnewitz στη Βόρεια Γερμανία, με τον δυτικό υποσταθμό του πάρκου Gennaker στη Βαλτική.

Τα δύο καλωδιακά συστήματα μεταφοράς εναλλασσόμενου ρεύματος θα περιλαμβάνουν 80 χλμ. υποβρύχιων καλωδίων 220kV και 210 χλμ. υπόγειων καλωδίων 220kV, καθώς και τα σχετικά εξαρτήματα, και αναμένεται να εγκατασταθούν και να παραδοθούν το 2027.

Η αξία της σύμβασης ανέρχεται σε περίπου 450 εκατ. ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here