Την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των ξένων θεσμικών επενδυτών που επενδύουν στο Ελληνικό Χρηματιστήριο βρέθηκε το 2020 η Ambrosia Capital. 

Η χρηματιστηριακή με έδρα το Λονδίνο μονοπώλησε τις πρώτες θέσεις του Institutional Investor Survey (www.institutionalinvestor.com/research) τόσο στον τομέα της ανάλυσης ελληνικών μετοχών (Greece Country Research) όσο και στις πωλήσεις (Greek Equity Sales).

H Ambrosia Capital είναι μια ιδιωτική χρηματιστηριακή με έδρα στο Λονδίνοκαι με καθαρά ελληνικό προσανατολισμό (μετοχές, ομόλογα, corporate finance, M&A). Η εταιρεία κλείνει σχεδόν 10 χρόνια επιτυχημένης πορείας, έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη των ξένων επενδυτών, όχι μόνο σε περιόδους χρηματιστηριακής ευημερίας αλλά και στις δύσκολες εποχές που κατέγραψε η ελληνική οικονομία και ο χρηματιστηριακός κλάδος.

Παράλληλα, η Ambrosia Capital έχει μια ευρύτερη επιχειρηματική δραστηριοποίηση, με πολλά επιτυχημένα deals στο ενεργητικό της συμπεριλαμβανομένης της πώλησης της Forthnet, του co-management σε μεγάλες εκδόσεις διεθνών ομολόγων (Tier II της Τράπεζας Πειραιώς, Ελλάκτωρ, Frigoglass) αλλά και συμμετοχή σε πολλά άλλα projects στρατηγικής σημασίας για την οικονομία της χώρας.

Τα αποτελέσματα της 2020 All-Europe (Developed Europe) Research Team αντικατοπτρίζουν τις απόψεις 3009 διαχειριστών χαρτοφυλακίου και αναλυτών από 1206 ιδρύματα. Τα αποτελέσματα της 2020 Emerging EMEA Research Team αντικατοπτρίζουν τις απόψεις 922 διαχειριστών χαρτοφυλακίου και αναλυτών από 517 ιδρύματα. Πιο αναλυτικά, η Ambrosia Capital κατατάχθηκε πρώτη στην κατηγορία ανάλυσης – Greece Country Research. H πρωτιά της Ambrosia Capital δεν περιορίστηκε όμως μόνο στην διάκρισή της σε επίπεδο ανάλυσης, αφού η εταιρεία κατέλαβε επίσης την πρώτη θέση στην κατηγορία των πωλήσεων – Greece Country Sales.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here