Για την Τετάρτη μετατέθηκε η απολογία των Δημήτρη, Καίτη και Τζώρτζη Κουτσολιούτσου ενώπιον της 35ης Ανακρίτριας.

Τα μέλη της χρυσής οικογένειας FF Group θα απολογηθούν για τις κακουργηματικές πράξεις της απάτης σε βάρος του επενδυτικού κοινού, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, της χειραγώγησης αγοράς, της εγκληματικής οργάνωσης και της πλαστογραφίας.

Η Καίτη Κουτσολιούτσου καλείται να απολογηθεί για απάτη, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και χειραγώγηση αγοράς.

H ποινική δίωξη  αφορά τους Δημήτρη και Τζώρτζη Κουτσολιούτσο ως συνιδρυτές μιας εγκληματικής οργάνωσης που πλαστογραφούσε τραπεζικά στοιχεία για να χειραγωγήσει την χρηματιστηριακή αγορά.

Το κατηγορητήριο αποδίδει ευθύνες:

· Για διεύθυνση, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση σε βάρος του πατέρα και γιου και ακόμα 4 προσώπων. Ο ένας είναι επικεφαλής, οι υπόλοιποι είναι η υπεύθυνη οικονομικών και ένας υπάλληλος στη θυγατρική του Ομίλου στην Ασία (όλοι τους κατάγονται από το Χονγκ Κονγκ) αλλά και ο Έλληνας Οικονομικός Διευθυντής της εταιρείας.

· Για κακουργηματική πλαστογραφία διώκονται 6 πρόσωπα (οι 3 αλλοδαποί, ο Έλληνας οικονομικός διευθυντής, ένα μέλος του ΔΣ της Folli Follie και ένας υπάλληλος της εταιρείας).

· Για ηθική αυτουργία στην πλαστογραφία διώκονται Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος.

· Για χειραγώγηση της χρηματιστηριακής αγοράς διώκονται 13 εμπλεκόμενοι. Πατέρας, γιος αλλά και η σύζυγος και πρώην αντιπρόεδρος της εταιρείας Κατερίνα Κουτσολιούτσου. Επιπλέον όλα τα μέλη του Δ.Σ., την περίοδο 2016-2017, τα οποία φέρονται να ενέκριναν τις ενοποιημένες ψευδείς οικονομικές καταστάσεις.

Δείτε επίσης: H ώρα του Ανακριτή για την οικογένεια Κουτσολιούτσου

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here