Η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Roberta Metsola θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα, την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024.

Σήμερα, την ίδια μέρα δηλαδή, θα κατακλύσουν το κέντρο της Αθήνας και οι αγρότες από τα πανελλαδικά μπλόκα. Βέβαια, οι αγροτικές κινητοποιήσεις θα λάβουν χώρα λίγο αργότερα. Η προσυγκέντρωση είναι προγραμματισμένη για τις 17:30 στην πλατεία Ομονοίας και στη συνέχεια στις 18:30 όλοι μαζί θα κατευθυνθούν προς το Σύνταγμα. Στο ερώτημα αν θα υπάρξει χάος στο κέντρο της Αθήνας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ήταν ξεκάθαρος: «Θα υπάρξει μια αναστάτωση στο κέντρο της Αθήνας, αλλά η κάθοδος των τρακτέρ στην πρωτεύουσα είναι συντεταγμένη και υπάρχει συνεννόηση με την ΕΛ.ΑΣ. και την Τροχαία».

Χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι έχουν ενημερωθεί ήδη οι πολίτες από την Τροχαία σχετικά με το ποιοι δρόμοι θα κλείσουν λόγω του συλλαλητηρίου των αγροτών που είναι προγραμματισμένο για τις 18:00 στο Σύνταγμα.

Η επίσκεψη της προέδρου

Την πρόεδρο του ΕΚ θα δεχθεί η πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Η πρόεδρος Metsola θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη (θα ακολουθήσουν σύντομες δηλώσεις στον Τύπο) και με τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνο Τασούλα.

Κατά την επίσκεψή της, η πρόεδρος του ΕΚ θα απευθύνει ομιλία στη Βουλή των Ελλήνων με θέμα “Η ΕΕ ενόψει των Ευρωπαϊκών Εκλογών” στις 12:00 (παρακολουθήστε ζωντανά στο Κανάλι της Βουλής και διαδικτυακά στο Κανάλι 1) και θα συνομιλήσει με νέους στο Ωδείο Αθηνών, για θέματα που τους απασχολούν με αφορμή τις επερχόμενες Ευρωπαϊκές Εκλογές στις 9 Ιουνίου 2024 στις 15.00-16:15. Παρακολουθήστε ζωντανά τη συζήτηση στη σελίδα στο Facebook και στο κανάλι στο YouTube του Γραφείου του ΕΚ στην Αθήνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ