Γραφεία στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Χαλάνδρι ετοιμάζεται να ανοίξει ο κολοσσός Amazon, του Τζεφ Μπέζος, του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο.

Σύμφωνα με το CNN και τον Δημήτρη Μαλλά, έχει ήδη συσταθεί η ελληνική θυγατρική «Amazon Data Services Greece Μονοπρόσωπη Α.Ε.»., η οποία έχει την έδρα της στην Λεωφόρο Κηφισίας 280 στο Χαλάνδρι.

Διαχειριστής της ελληνικής εταιρείας πιθανότατα θα είναι ο γενικός διευθυντής της AWS στην περιοχή EMEA (Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής, Τόνι Βαν ντε Μπέργκε.

Στο χαρτοφυλάκιό της θα περιλαμβάνονται οι cloud υπηρεσίες της θυγατρικής του αμερικανικού κολοσσού, Amazon Web Services (AWS).  H AWS παρέχει λύσεις κι υπηρεσίες cloud σε επιχειρήσεις και οργανισμούς παγκοσμίως και μέχρι στιγμής έχει παρουσία στη Στοκχόλμη, στην Ιρλανδία, στο Λονδίνο στο Παρίσι κτλ.

Τα τελευταία δύο χρόνια έχουν υπάρξει αρκετές φήμες ότι η Amazon, η πιο γνωστή πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου παγκοσμίως, εξετάζει το ενδεχόμενο να δημιουργήσει εγκαταστάσεις logistics στην Ελλάδα. Οι σχετικές φήμες, οι οποίες όμως δεν επιβεβαιώνονται, έχουν ξανακάνει την εμφάνιση τους τον τελευταίο καιρό και εστιάζουν στην περιοχή του Θριασίου Πεδίου στην Αττική.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here