Η Alpha Bank μένει και επενδύει μέσω του Project Skyline στο κέντρο της Αθήνας, επανατοποθετώντας τα εμβληματικά ακίνητα του επενδυτικού οχήματος σε χρήσεις που έχει ανάγκη η πόλη, ήταν το μήνυμα που έστειλε από το VIII Delphi Economic Forum ο CEO της Alpha Αστικά Ακίνητα, Γιάννης Γκάνος, ο οποίος περιέγραψε ακόμη τον ρόλο που θα παίξει ο Όμιλος Alpha Bank στη βιώσιμη ανάπτυξη και την αναγέννηση της πόλης των Αθηνών.

Με παρουσία που μετράει σχεδόν έναν αιώνα στο κέντρο της Αθήνας, «η Τράπεζα συμμετέχει στις προσπάθειες που γίνονται για την ‘αναγέννηση’ της πόλης, λαμβάνοντας υπόψη αφενός τη μακροχρόνια επενδυτική στρατηγική του οχήματος Skyline και αφετέρου τις ανάγκες της πρωτεύουσας», ανέφερε ο κ. Γκάνος. Πρόσθεσε δε πως με το Project Skyline επιβεβαιώνεται, όχι μόνο τη θετική στάση του Ομίλου απέναντι στην αγορά ακινήτων, αλλά και η βούληση της Alpha Bank να παραμείνει στο κέντρο της πόλης. «Ήμασταν και θα παραμείνουμε στο κέντρο Αθήνας και θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στην αιχμή του real estate και της τραπεζικής», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γκάνος.

Εκτενή αναφορά έκανε ο κ. Γκάνος στο Project Skyline, το οποίο αποτέλεσε τη μεγαλύτερη συναλλαγή χαρτοφυλακίου ακινήτων στην Ελλάδα ύψους Ευρώ 450 εκατ. και περιλαμβάνει 570 ακίνητα, μεταξύ των οποίων βρίσκονται εμβληματικά κτίρια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Ο CEO της Alpha Αστικά Ακίνητα εξέφρασε την ικανοποίησή του για το επενδυτικό όχημα που έφτιαξε η εταιρεία από κοινού με την Dimand και την Premia. Ο κ. Γκάνος πρόσθεσε πως προχωράει με γρήγορους ρυθμούς η υλοποίησή του οχήματος, καθώς «ήδη εκτελούνται εργασίες αξιοποίησης των ακινήτων, είτε μέσω πώλησης μέρους του χαρτοφυλακίου στην ελεύθερη αγορά είτε μέσω επανατοποθέτησης των ακινήτων». «Η συμμετοχή της Τράπεζας με 35% στην πλατφόρμα δείχνει αφενός τη στρατηγική του Ομίλου και αφετέρου την αισιοδοξία με την οποία βλέπουμε τις προοπτικές που ανοίγονται στην αγορά ακινήτων, η οποία ευνοεί παρόμοια projects», ανέφερε, τονίζοντας πως οι επενδυτές εκδηλώνουν έντονο ενδιαφέρον.