Αμέσως μετά τη Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα στη Γλασκώβη (COP26), το Greek House Davos, η πρώτη πλατφόρμα επιχειρηματικότητας και δικτύωσης της Ελλάδας, στο περιβάλλον του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, συγκεντρώνει σημαντικούς διεθνείς παράγοντες και υπεύθυνους λήψης αποφάσεων σε μία καίρια διαδικτυακή στρογγυλή τράπεζα για τα αποτελέσματα της COP26 και την επόμενη μέρα.

  • Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές που μαίνονταν το καλοκαίρι σε όλη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, τη Βραζιλία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Υποσαχάρια Αφρική, η Διάσκεψη της Γλασκώβης αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές στιγμές στη διεθνή διπλωματία για το κλίμα μετά την υπογραφή της Συμφωνίας του Παρισιού το 2015.
  • Σε αυτό το πλαίσιο, η αναδάσωση έχει επισημανθεί ως το πλέον βασικό στοιχείο στις προσπάθειες μετριασμού της κλιματικής αλλαγής.

Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση των Ηνωμένων Εθνών για τη βιοποικιλότητα και τις υπηρεσίες οικοσυστήματος, η αναδάσωση μπορεί να βοηθήσει στην αναστροφή της απώλειας οικοτόπων που απειλεί την εξαφάνιση έως και 1 εκατομμυρίου φυτικών και ζωικών ειδών, το 1/4 της ζωής στη Γη.

Το Σάββατο, 13 Νοεμβρίου στις 14.30-16.30, το Greek House Davos φιλοξενεί μεταξύ άλλων τον Jerome Binde, πρ. Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή της UNESCO και μέλος του Club de Rome, τον Γεώργιο Κρεμλή, Σύμβουλο του Πρωθυπουργού για θέματα Ενέργειας, Κλίματος, Περιβάλλοντος και Κυκλικής Οικονομίας, τον Cristovam Buarque, πρ. Υπουργό Παιδείας της Βραζιλίας, τον Arab Hoballah, Εκτελεστικό Διευθυντή της Διεθνούς Σύμπραξης για τη βιώσιμη ανάπτυξη SEED, και τον Κωνσταντίνο Αραβώση, Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

Τη στρογγυλή τράπεζα συντονίζει η βουλευτής και Πρόεδρος της Επιτροπής της Βουλής για την Προστασία του Περιβάλλοντος, Διονυσία Αυγερινοπούλου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here